• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo-online.com

24.10.2019

15:05

NASTAVLJA SE AGONIJA SRPSKIH PORODICA NA KiM! Spasojeviću i Rošiću produžen pritvor za još dva meseca! (VIDEO)

Politika

NASTAVLJA SE AGONIJA SRPSKIH PORODICA NA KiM! Spasojeviću i Rošiću produžen pritvor za još dva meseca! (VIDEO)

Podeli vest

Odluka o produžetku pritvora Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću iz Severne Mitrovice za još dva meseca, predstavlja nastavak agonije kako za njih tako i za njihove porodice, rekli su za Kosovo Onlajn članovi porodica uhapšenih Srba


Punih 11 meseci dvojica Mitrovčana provode u pritvoru u Lipljanu i Podujevu, a uhapšeni su 23. novembra prošle godine pod sumnjom da su umešani u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Jedan telefonski poziv nedeljno i mogućnost posete dva puta mesečno jedine su prilike za kontakt članova porodica Rošić i Spasojević sa uhapšenima.

Deo poslednjeg susreta prenela je za naš portal supruga Nedeljka Spasojevića, Jelena, koja je rekla „da se Nedeljko dobro oseća i da mu snagu daje činjenica da nije kriv“.

Teško je kaže i njoj, koja sa tri ćerke živi u Bošnjačkoj mahali. Traume koje su njihove devojčice doživele prilikom hapšenja oca ostavile su traga, pa se sada na svaku bačenu petardu ili vatromet i sirenu, uznemire i uplaše. A jedina želja koju imaju već gotovo godinu dana je da im se ponovo vrati otac i da nastave da žive kao srećna porodica.

- Nadali smo se da će već jednom doći kraj ovome, jer za 11 meseci nije ni jednom saslušan niti se bilo šta odredilo. Kada bi bar rekli da je kriv, da podignu optužnicu, tu bi bili svedoci i sve bi se rešilo, ali ovako ništa. U svakom rešenju o produžetku piše „nedostatak dokaza“ što govori da oni nikakve dokaze nemaju. Jer, da su nešto odradili za ovih 11 meseci imalo bi bar nešto da pokažu - rekla je Jelena.

Ona je istakla da je hapšenje i nevino pritvaranje Nedeljka uticalo i na preranu smrt njegovog oca, čijoj sahrani nije mogao da prisustvuje, a kako kaže, nije mu dozvoljeno, iako mu je obećano, ni da nakon smrti poseti grob svog oca i zapali mu sveću.

Po rečima Jelene, sve to je uticalo na celu porodicu, pa ni slavlja nisu više ista kao što su bila pre 23. novembra prošle godine.

- Prošle nedelje je naša ćerka napunila 18 godina i samo njegova duša zna kako mu je bilo. Slavili smo Đurđevdan i rekao mi ja kada da podignemo slavu da bi se on tada molio Bogu i na neki način bio sa nama. Umesto da pevamo kako bi i trebalo da bude za slavu, mi smo celo veče uz vino plakali, jer znamo da je on tamo sam i nevin - kaže Jelena i dodaje da „onaj koji je kriv neće da sedi kući da čeka policiju da dođe da ga hapsi“.

- Ovo nema nigde na kugli zemaljskoj. Na kraju krajeva, kad si kriv - znaš, sudi ti se što si kriv, ali da si ti neko ko sprovodiš zakon i hapsiš, a onda tebe neko uhapsi i stavi te u zatvor da sediš ni kriv ni dužan, to nema nigde - rezigniranim glasom govori supruga Nedeljka Spasojevića.

Bolno iščekivanje dana kada će im se na vratima ponovo pojaviti sin Marko je i u porodičnom domu Rošića u naselju „Tri solitera“.

Glava porodice, Nebojša, govori nam da je bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, čak ni advokata, Marko nedavno prebačen iz Lipljana u Podujevo.

- Apelujem na sve ko može da utiče da se završi ova agonija više, ili neka podižu optužnicu ako imaju dokaze protiv njega, ili neka ga momentalno puste iz pritvora. Oni nemaju ni jedan dokaz protiv mog sina, a što se tiče tog papirića koji su navodno našli kod pokojnog Olivera sa registarskim brojem tablica mojih kola, tvrdim da to nije tačno, jer su prvih deset dana istragu vodili istražni organi iz Mitrovice i tužioci koji su bili Srbin i Albanac nisu našli ništa kod pokojnog Olivera Ivanovića. Odakle se sad taj papirić pojavio stvarno bih voleo da mi objasni neko, ko ga je tu podmetnuo i odakle se tu nalazi sad - rekao je za Kosovo Onlajn Nebojša Rošić.

On ističe da Marku, pored fizičke torture koju je u pritvoru preživeo ovih 11 meseci, posebno teško pada činjenica da „na pravdi Boga leži u zatvoru“.

Nedeljko Spasojević, koji je pripadnik Kosovske policije i Marko Rošić uhapšeni su 23. novembra prošle godine u akciji koja je u ranim jutarnjim satima sprovedena na više lokacija u Severnoj Mitrovici. Akcija je izvedena po nalogu specijalnog tužioca iz Prištine Sulj Hodže. Tom prilikom slobode je lišen i Dragiša Marković, koji je posle par meseci pušten da se brani sa slobode, a obrazloženje koje je tada stiglo iz Prištine je da su pomenuta lica osumnjičena za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Istog jutra kada je izvedeno hapšenje, kosovski specijalci upali su i u stan potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, ali ga nisu pronašli i kasnije su, prema objavama u prištinskim medijima, objavili poternicu za njim, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Ivanovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija