• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2019

16:10

SAD VAM SMETA I BAJAGA?! Marković isprozivao akademika Teodorovića: Prestanite da crtate mete na čelu javnim ličnostima!

Politika

SAD VAM SMETA I BAJAGA?! Marković isprozivao akademika Teodorovića: Prestanite da crtate mete na čelu javnim ličnostima!

Podeli vest

Tokom rasprave o amandmanima na predloženi zakon o poštanskim uslugama u Skupštini Srbije, polemisalo se i o episkopu Diseldorfa i Nemačke Srpske pravoslavne crkve (SPC) Grigoriju, kao i o kritikama akademika Dušana Teodrovića upućene na Tviteru muzičaru Momčilu Bajagiću Bajagi

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković ocenio je da je Teodorović "monstruozno napao” Bajagu, i pročitao njegov tvit: "Bajaga, nemoj da bude posle da si samo radio svoj posao, ne, ne, pevao si na Vesićevim koncertima, slikao i podržavao moderne varvare".

- To kaže akademik Dušan Teodorović. Po meni, ovo je i pretnja upućena slavnom umetniku. Na njegov tvit se odmah nadovezala Vesna Pešić: Bravo, profesore, nema tamo-ovamo, malo za kintu s varvarima, pa malo nazad u pristojnost koja se opire ovom lopovskom režimu. Ovo je jedna velika sramota - pročitao je Marković.

On je upitao dokle više s "targetiranjem" i crtanjem mete na čelu i s napadima na javne ličnosti.

Marković je kazao da ne želi da mu TV “N1, Danas i ostali nameću svoja mišljenja i obrazac ponašanja”.

- Ne pristajem da mrzim nekoga samo zato što to nalažu N1 i Danas, NIN, Vreme i svi ostali - rekao je poslanik SNS-a i upitao je da li je Bajagin greh što radi svoj posao i da li je to razlog da bude izložen linču na društvenim mrežama.

VUČIĆ U UTORAK U BRISELU! Prvo se sastaje sa Junkerom, a onda ide na oproštajnu večeru kod Mogerini!



Marković je ocenio i da je parlament izložen pritiscima i to od strane Foruma sudija Srbije, koji je osudio poslanike zbog kritika na račun sudije Miodraga Majića.

Oni su, kaže Marković, apelovali na poslanike da se klone neprimerenih i nedozvoljenih diskusija i da poštuju kodeks ponašanja poslanika. “Da nije smešno bilo bi tužno”, rekao je Marković i dodao da su poslanici kontunirano samo izražavali nezadovoljstvo Majićevim bavljenjem politikom.

 

SELAKOVIĆ NA TV PINK: SNS uvela nekoliko ozbiljnih principa - Prvi je da uvek narodu kažemo ISTINU, kakva god da je ona! (VIDEO)


On je poručio da je neprihvatljivo da “nekakav Forum sudija” utiče na rad zakonodavne vlasti.

Poslanik na listi SNS-a Marijan Rističević je prokomentarisao da je za vladiku Grigorija, kako je rekao, "glupo jedinstvo srpskog naroda".

- Zamislite vladiku SPC-a koji kaže da je jedinstvo Srba koji žive u najtežim okolnostima, da je glupo jedinstvo 97 posto Srba oko nacionalnih i državnih interesa Srba. Ja pitam vladiku da li je glupo što je 97 posto Srba pravoslavci. Ako je po njemu glupo da se oko nečega ujedini 97 posto, zašto nije glupo kada se oko SPC ujedine, a jeste ako se ujedine oko državnih interesa? - pitao je Rističević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 4 godine

Zamislite ako bi ovi došli na vlast, šta bi sve radili? Hej čekaj, ti si pevao onome, ti si slikao onoga, ti si pričao sa onim, ti si se družio sa ... ! Da li su ova "gospoda" svesna šta pričaju i pišu?! Možda su ovo akademici, profesori i političari nekakve nepoznate "demokratske" i "građanske" opcije (?), ali LJUDI SIGURNO NISU!!! Zašto država ne reaguje?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija