• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.10.2019

11:09

ALBANSKI EKSTREMISTI OGREZLI U MRŽNJI! Đurić oštro osudio ispisivanje pretećih poruka u Babinom Mostu!

Politika

ALBANSKI EKSTREMISTI OGREZLI U MRŽNJI! Đurić oštro osudio ispisivanje pretećih poruka u Babinom Mostu!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je danas da je ispisivanje pretećih poruka na Domu kulture i osnovnoj školi u Babinom Mostu kod Obilića tužan pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i upozorio ih da ne prete Srbima jer će Srbija umeti da zaštiti svoj narod

- Ispisivanja pretećih poruka tužan je pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i koliki ih ljudski i civilizacijski jaz odvaja od normalnih ljudi. Vandalizovanje doma kulture grafitima UČK pokazuje koliko su oni daleko od kulture i mogućnosti da žive u zajednici sa bilo kim ko ne deli njihove šovinističke i rasističke poglede na svet - ocenio je Ðurić.

Kako kaže, ne možemo se praviti slepi i ne zaključiti da taj incident i mnogi drugi pre njega nemaju veze sa sveopštom radikalizacijom na KiM i političkim uspehom albanskih ekstremističkih snaga na poslednjim izborima, koji je očito dao vetar u jedra najprimitivnijim i najekstremnijim društvenim nagonima i ohrabrenje najagresivnijima.

On je upozorio ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju sa bezbednošću srpske dece i da ne prete Srbima, jer će, kako je naveo, Srbija umeti da zaštiti svoj narod od nasilja i proterivanja u svakom delu Kosova i Metohije.

ŠIPTARSKI TERORISTI NASTAVLAJU DA ZASTRAŠUJU SRBE! Osvanuli grafiti OVK na zgradi Doma kulture u selu Babin Most! OŠTETILI I DEČJE IGRALIŠTE!

Nepoznati počinioci ispisali su u toku noći grafite OVK i OVK Kosova na zidu Doma kulture u multietničkom selu Babin Most kod Obilića i oštetili dečije igralište koje se nalazi u sklopu tog objekta.

Opsesija Aljbina Kurtija Srbima i Srbijom
 

Ðurić je ocenio da je "opsesija" Aljbina Kurtija Srbima i Srbijom dobila sasvim novi izraz u njegovoj tvrdnji da se srpski narod na Kosovu i Metohiji plaši Beograda, a ne "albanskih nasilnika i šovinista"

Ðurić je naveo da je Zajednica srpskih opština nasušna potreba Srba na Kosovu i Metohiji i sredstvo da se sačuvaju upravo od, kako kaže, nasilnika poput Kurtija, a da to što on negira obavezu njenog formiranja svedoči o tome da je srpski narod spreman da toleriše samo ako se pretvori u kolektiv bez ikakvih prava i političkih ambicija.

- Za Kurtija su dobri samo Srbi poput Nenada Rašića i Rade Trajković, koji govore i deluju kao da su veći Albanci od Albanaca, i njegova strastvena želja je da Srbi postanu saučesnici u njegovim velikoalbanskim sanjarijama, međutim nade su mu uzaludne - naveo je Ðurić.

On je rekao da se Srbi politički okupljaju iza Srpske liste upravo zato što su svesni da su Kurti i njegovi šovinisti najozbiljnija pretnja opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

 

 


- Kurtijeve patologije diraju u same temelje postojanja i identiteta Srba u našoj južnoj pokrajini, i oni će, uz podršku svoje države Srbije, nastaviti da se svim snagama bore za svoja nacionalna i demokratska prava - naveo je Ðurić.

Predsednik Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti rekao je u intervjuu za bosanski klix.ba da su Srbi na Kosovu preplašeni "paralelnim strukturama Beograda na Kosovu", pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića, kao i da se ne plaše Albanaca, već Srbije.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaga

pre 4 godine

Kurti pokazuje veliku mržnju ka srpskom narodu ali naš narod će biti bezbedan bezobzira na njihove provokacije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija