• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.10.2019

22:01 >> 20:58

(VIDEO) SAVET BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA O KOSOVU! Predstavnik Rusije ZAGRMEO: Zaustavite provokacije Prištine!

Politika

(VIDEO) SAVET BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA O KOSOVU! Predstavnik Rusije ZAGRMEO: Zaustavite provokacije Prištine!

Podeli vest

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku počela je sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić

21:49 - Rusija: Zaustaviti provokacije Prištine!

Predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja kaže da nema prostora za optimizam na Kosovu i Metohiji zbog provokacija Prištine! 

21:39 -  Predstavnik Velike Britanije protiv Srbije

Predstavnik Velike Britanije izjavio je da je neophodno da tzv. policija lažne države Kosovo učestvuje u operacijama i na severu Kosova i Metohije! 

Foto: printscreen united nations

21:19 - Čitaku otpočela sramnim optužbama na račun Srbije

Vljora Čitaku optužila je Srbiju u SB UN da "krije glavnog osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića". 

21:10 - Vljora Čitaku počela govor

Čitaku je svoj govor počela tragično-komičnom izjavom da je tzv. Kosovo "najmlađa demokratija u Evropi"! 

21:08 - Dačić završio govor: Srbija ostaje posvećena miru

Dačić je završio svoj govor rečima da će Srbija ostati posvećena miru i kompromisu. 

21:01 - Dačić obrukao Vljoru Čitaku

Dačić je pokazao srpski izvod iz matične knjige rođenih Vljore Čitaku.

Foto: Printscreen You Tube

- Vi ste i dalje državljanin Srbije! - rekao joj je Dačić.

20:51 - "Svako ko odbija dijalog radi protiv svog naroda"

Dačić je rekao da svako ko odbija dijalog radi protiv interesa i srpskog i albanskog naroda i dodao da se nada da će nova vlast na tzv. Kosovu povući takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

Foto: Printscreen yotu

20:49 - "Zamislite da vas dočekam sa zastavom RS?"

Dačić je rekao da je Srbiji prigovarano da "zadire u teritorijalni integritet tzv. Kosova", a da sada Kurti prima strane predstavnike sa zastavom Albanije u kabinetu. 

- Zamislite da vas dočekam sa zastavom RS, koja je deo BiH! - rekao je Dačić.  

20:43 - "Jedina epidemija na Kosovu i Metohiji, epidemija laži Prištine"

Ivica Dačić je podsetio na predstavu Albanaca o "trovanju" prilikom brojanja srpskih glasova. 

- Jedina epidemija je epidemija laži Prištine! Ili je bilo trovanja, ili nije! - rekao je Dačić i pitao da li je to odraz demokratije i demokratskog društva.

20:38 Dačić počeo govor - "Doživeli ste fijasko u Interpolu, povucite takse!"

Foto: Printscreen yotu

- Govorim u ime onih koji se ne čuju i čija se prava ne poštuju - rekao je Dačić na početku.
 

Dačić je podsetio da je tzv. Kosovo doživelo fijasko u Interpolu, a i dalje ne povlači takse na robu iz centralne Srbije i BiH.  

- Ako pozivate Srbiju da obustavi kampanju povlačenja priznanja tzv. Kosova, a nastavljate da lobirate za njihovu nezavisnost - rekao je Dačić pojedinim članicama UN i dodao da "jesmo mali, ali nismo glupi". 

20:25 - Zahir Tanin

Foto: Printscreen youtube

Prvo govori Zahir Tanin, izaslanik UN na KiM, koji podnosi izveštaj o izborima na tzv. Kosovu. 

On je podsetio na hapšenje pripadnika UNMIK-a od strane prištinskih vlasti! 

Na sednici se razmatra Izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu UNMIK-a za period od 16. maja 2019. do 15. septembra ove godine.

Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a u tom periodu, odnosno, izneće ocenu Beograda o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a.

- Preneću stavove predsednika Aleksandra Vučića da mi želimo kompromis, nastavak dijaloga, ali da očigledno da sa druge strane i dalje žele da nametnu svoj stav o priznanju nezavisnosti Kosova, što je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo. Mi želimo kompromis i učestvovaćemo u nastvaku dijloga ako se stvore uslovi za to, ako se ukinu takse - poručio je Dačić pred sednicu.

Inače, šef svetske organizacije Antonio Guteres naveo je, u najnovijem izveštaju o stanju na Kosovu, da je duga pauza u zvaničnim razgovorima između Beograda i Prištine, pod okriljem EU, zaustavila napredak ka normalizaciji odnosa i da predstavlja rizik po stabilnost na terenu.

On je pozdravio poziv SAD, Francuske, Italije, Nemačke i Velike Britanije upućen stranama u dijalogu, navodeći da je ovih pet zemalja od Prištine zatražilo da ukinu taksu od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH i pozvale Beograd da odustane od "kampanje povlačenja priznanja".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cluf

pre 4 godine

Dok je VUK bio u UN , Kosovo nije moglo da priđe zgradi UN a pogledajte šta radi unutra. Možda je Dačić nju osramotio ali on je potpisao Kosovu slobodan ulazak na KOSOVO!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija