• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2019

12:00

NAŠ NAROD KAŽE "DA SE PROVUČE K'O KUČE KROZ TARABU", TAKO I MI MORAMO, KROZ MALI PROSTOR KOJI IMAMO, DA SAČUVAMO NAŠU SLOBODU I NEUTRALNOST!

Politika

NAŠ NAROD KAŽE "DA SE PROVUČE K'O KUČE KROZ TARABU", TAKO I MI MORAMO, KROZ MALI PROSTOR KOJI IMAMO, DA SAČUVAMO NAŠU SLOBODU I NEUTRALNOST!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na optužbe svojih političkih protivnika da je izdajnik, da je 96 odsto Srba na Kosovu o Metohiji svojim glasovima na nedavnim izborima pokazalo ko je izdajnik, a ko ne


- Izdajnik ili ne... 96 odsto Srba na KiM je jasno pokazalo ko je izdajnik, a ko ne. Jer, ta lista je nosila i moje ime, između ostalog - rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, upitan kako komentariše to što ga, kad zaoštri retoriku sa SAD optužuju da radi na pogoršanju odnosa sa Zapadom, a da ga nazivaju izdajnikom kad pokuša da se dogovori.

On je dodao da sedam godina sluša o tome da je izdajnik, ali da ne čuje šta je izdao, što oni ranije nisu već predali.

- Da se obazirem na svakog ko gađa kamenom kolica koja vučemo ka vrhu brda, ne mogu, otpala bi i kolica i sam bih pao - rekao je Vučić.

 

 

Istakao je da Srbija neće da ulazi u sukobe sa SAD...

- Srbija da misli da može da pobedi Ameriku i da se svađa sa Amerikom bi pokazala ne samo svoju naivnost već i glupost. O meni ne pada na pamet. Zato ćemo sve probleme koje imamo umeti da rešavamo na bilateralnom nivou, štiteći svoje interese, ne podilazeći uvek najmoćnijoj sili sveta, ali dobro razumevajući šta i dokle možemo da učinimo - rekao je Vučić i dodao:

- Znate, ima u našem narodu izraz "on mora da se provuče k'o kuče tarabu". Vi se smejte, ali to je čuveni izraz, znači da se provučete kroz iglene uši. Tako i mi moramo. Mali nam je manevarski prostor i kroz to malo što imamo moramo da sačuvamo svoju slobodu, da sačuvamo svoju vojnu neutralnost. Nadamo se da ćemo u tome imati i podršku Sjedinjenih Američkih Država! A to da li sam izdajnik ili ne, 96 odsto Srba na Kosovu i Metohije je pokazalo ko je izdajnik, a ko ne. Mislim da je to najbolji odgovor!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JABLAN

pre 4 godine

Slobodu i neutralnost smo sačuvali ali ovde se govori o Kosovu i Metohiji, pitam predsednika hoćemo li to sačuvati

raskoljnikov

pre 4 godine

.. da pokusam da artikulisem svoje impresije posle ovog 'istorijskog' susreta sa pomocnikom zamenika feldvebela ... to bi moglo bas onako kako je (k)rumenka rekla Radovanu III .. * al' si mu rek'o !!! * ... :(

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija