• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2019

14:07

ĐILASOVCI U SVE DUBLJEM KANALU, PODRŽAVA IH SAMO 8,5% GRAĐANA! VUČIĆ I SNS NA ISTORIJSKOM MAKSIMUMU OD 56%!

Politika

ĐILASOVCI U SVE DUBLJEM KANALU, PODRŽAVA IH SAMO 8,5% GRAĐANA! VUČIĆ I SNS NA ISTORIJSKOM MAKSIMUMU OD 56%!

Podeli vest

Stranke opozicije sklone bojkotu izbora beleže pad podrške u istraživanjima, a Savez za Srbiju je apsolutno naveći gubitnik među njima, sa rejtingom koji je sada na 8,5 odsto, kaže Srđan Bogosavljević iz Ipsos Stratedžik marketinga


Istovremeno, SNS sa svojim malim koalicionim partnerima dugo ne pada ispod polovine biračke podrške, a sada je otišao na više od 56 odsto, rekao je Bogosavljević za Danas.

Kad je reč o strankama oko SzS, Bogosavljević objašnjava:

- Sa oko 8,5 odsto trenutno SZS je apsolutno najveći gubitnik, ali bih rekao da je to i normalno. Kada svojim biračima kažete da ne treba da glasaju ni za koga, pa ni za vas same, i kada je konstrukcija te koalicije prikladna samo jednostavnim političkim akcijama, ali ne omogućava lako propagiranje nekakvih dugoročnih politika oko kojih bi se sve članice složile - ocenjuje Bogosavljević.

On je rekao da se stranke opozicije koje nisu jasno rekle da su u bojkotu drže na približnim procentima sa rezultatima od pre mesec ili dva meseca.

Tako kaže da su PSG i SRS malo iznad cenzusa, a za ostale navodi da su daleko od cenzusa.

Bogosavljević smatra da ono što sve stranke, osim SRS, SPS i SNS, treba da brine, ako žele de idu na izbore, jeste niska lojalnost birača, odnosno činjenica da se birači veoma lako odlučuju da ih zamene nekom sličnom strankom.

Na pitanje koliko međusobno razotkrivanje u određenim aferama utiče na rejting i stranaka na vlasti i stranaka opozicije, Bogosavljević kaže da je tako nešto teško izmeriti.

- SNS je, na primer, stranka veoma lojalnih birača, tako da što izlaznost bude manja, njihov procenat ima više šanse da raste. I SPS je stabilan, i veoma dugo se vrti oko 12 odsto, trenutno 12,5 odsto, rekao je Bogosavljević.

Kaže da sukobi na relaciji stranaka koje su suprotstavljene obično dovodi do učvršćivanja podrške, a optužbe međusobno srodnih stranaka obično oštećuju obe strane.

- Mi sada teško možemo da izdvojimo efekat optužbi, na primer, na račun SZS od efekta njihovog poziva da se ne glasa - rekao je Bogosavljević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje

pre 4 godine

Uopšte nisam opredeljen politički i to nije bez razloga. Dok su mangupi na srpskoj sceni moj glas neće dobiti niko, pa ni ovi što sebe već smatraju Bogovima i nezamenljivim. ALI, NIJE MI JASNO KO GLASA ZA ĐILASA I OSTALU "ELITU"? JEREMIĆA, TOG NAKOG OBRADOVIĆA, NEKOG BASTAĆA,NEKOG ŽIVKOVIĆA,? IMA LI OVOM LUDILU KRAJA U OVOJ NAJBEDNIJOJ KVAZI DRŽAVI NA PLANETI?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija