• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

08.11.2019

12:46

ZBOG NOVE KOMUNALNE TAKSE GAZDE LOKALA ČUPAĆE KOSU! Moraće masno da plate ako u objektu imaju OVO!

Politika

ZBOG NOVE KOMUNALNE TAKSE GAZDE LOKALA ČUPAĆE KOSU! Moraće masno da plate ako u objektu imaju OVO!

Podeli vest

Vlasnici lokala u Čačku koji drže zabavne igre, moraće da plaćaju komunalne takse

Pod zabavnim igrama smatraju se igre na računarima, simulatorima, video - automatima, fliperima i drugim sličnim napravama koje se stavljaju u pogon pomoću novca ili žetona, pikado, bilijar i druge slične igre, u kojima se učestvuje uz naplatu, a u kojima učesnik ne može ostvariti dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, već pravo na jednu ili više besplatnih igara iste vrste.

Takseni obveznik komunalne takse za držanje sredstava za igru je korisnik prostora koji drži sredstva za igru u tom prostoru.

Taksena obaveza za plaćanje komunalne takse za držanje sredstava za igru nastaje danom početka držanja sredstava za igru u poslovnom prostoru obveznika i traje dok obveznik ne prijavi prestanak korišćenja prava, predmeta ili usluga.

NEVEROVATAN POGODAK! Ovo je najbolji potez u bilijaru! (VIDEO)

Obveznik komunalne takse za držanje sredstava za igru dužan je da podnese prijavu za utvrđivanje obaveze po osnovu komunalne takse Gradskoj upravi za lokalnu poresku administraciju grada Čačka, u roku od 15 dana od dana početka držanja sredstava za igru.

Obrazac prijave za komunalnu taksu za držanje sredstava za igru ( PP LKT -ZI) može se preuzeti sa sajta grada Čačka.

U slučaju ne postupanja u skladu sa odredbama Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Čačka („Službeni list grada Čačka“ broj 3/2019), propisana je novčana kazna za prekršaj to:
- Za pravno lice 75.000,00 dinara
- Za odgovorno lice u pravnom licu 10.000,00 dinara
- Preduzetnik 35.000,00 dinara

Pozivaju se taksni obveznici za plaćanje komunalne takse za držanje sredstava za igruda ukoliko nisu podneli prijavu da isto urade, kako ne bi bili prekršajno kažnjavani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija