• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.11.2019

21:56

VULIN: Za mržnju nema leka, očekujemo izvinjenje Albanije

Politika

VULIN: Za mržnju nema leka, očekujemo izvinjenje Albanije

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas kao laž i uvredu izjavu albanskog ministra Genta Cekaja primetivši da se saradnici Edija Rame s neprimerenim izjavama oglase svaki put uoci njegovog susreta s predsednikom Srbije i time pokusavaju da mu otezaju cuvanje mira

Komentarišući uvrede koje je na račun Srbije i njenog rukovodstva izneo albanski ministar za evropske i spoljne poslove Gent Cekaj, Vulin je u saopštenju koje je dostavio medijima porucio da Ramini saradnici ''iza leđa'' govore ono što ne smeju da mu kažu u lice.

- To što čak ni ovakva EU ne dopušta Albaniji da joj se približi, što Šiptarima u svim državama i teritorijama gde žive EU odbija da ukine vize i ni slučajno neće da otpočne pregovore za pristupanje, sve to nije opravdanje da neuspešni ministar Vlade Albanije za evropske i spoljne poslove leči svoje komplekse tako što napada Srbiju - rekao je Vulin, porucivsi albanskom ministru da je istina lek za njegove lazi, a da je za Vladu Albanije izvinjenje obaveza.

Sto se mrznje prema Srbima tice, kaze, Vulin, za to nema leka izuzev nade da će ''''lek za lažova jednom biti pronađen''''.

- Cakaj se nada da će mržnja prema Srbima njegov narod uvesti u EU. Možda i hoće ali u red civilizovanih naroda neće - uveren je Vulin.

Albanski ministar rekao je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ''odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete'' i da to ''nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija