• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2019

12:11

ANTIĆ POSLE POSETE ŠANGAJU: Odnosi Srbije i Kine su na istorijski najvišem nivou

Politika

ANTIĆ POSLE POSETE ŠANGAJU: Odnosi Srbije i Kine su na istorijski najvišem nivou

Podeli vest

Odnosi Srbije i Kine su na istorijski najvišem nivou, a naš razvijen partnerski odnos baziran je na međusobnom razumevanju i dugogodišnjoj saradnji, ali, pre svega, u poslednjem periodu i izuzetno snažnom talasu prijateljskog odnosa između predsednika Si Ðinpinga i Aleksandra Vučića, rekao je danas ministar energetike Aleksandar Antić

On je istakao da je delegacija Srbije imala veoma zapaženo učešće na Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju i da je na svakom koraku bilo vidljivo prijateljstvo dve države i njenih najviših funckionera.

Antić je naglasio da je Srbija u Kini dobrodošla i u političkom i u ekonomskom smislu, prenosi Blic.

On kaže da je bila velika čast za Srbiju što je na značajnom međunarodnom formatu premijerka Ana Brnabić govorila na otvaranju EXPO Sajma u društvu predsednika Kine, Francuske, premijera Grčke, i da su na taj način kineski prijatelji pokazali koliko su za njih značajni odnosi sa Srbijom.

Antić je naveo da je održan veliki broj političkih bilateralnih susreta, od kojih je najvažniji razgovor premijerke Brnabić i predsednika Sija.

Ministar energetike istakao je važne susrete sa predstavnicima bitnih kineskih kompanija, koji će voditi jačanju postojećih ili otvaranju novih perspektiva za saradnju.

Jedna od njih je kompanija "Hikvision", u Hangdžouu, koju je srpska delegacija posetila, a koja sarađuje sa kineskom kompanijom Ziđin koja je prisutna u Srbiji.

- Ljude iz ''Zinđina'' ćemo zamoliti da razgovaramo sa ''Hikvision'' da razmotre da svoj RND centar otvore u Srbiji - poručio je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija