• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovoonline

11.11.2019

15:33 >> 15:42

ŠIPTARSKE KALKULACIJE! Poništili glasove iz centralne Srbije, pa UGURALI Pacolija i Ljimaja u Skupštinu!

Politika

ŠIPTARSKE KALKULACIJE! Poništili glasove iz centralne Srbije, pa UGURALI Pacolija i Ljimaja u Skupštinu!

Podeli vest

Izborni panel za žalbe i predstavke naložio je da CIK ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata izbaci glasove koji su stigli iz centralne Srbije. Na taj način koalicija Bedžeta Pacolija i Fatmira Ljimaja prešle su cenzus

Izborni panel za žalbe i predstavke saopštio je odluku o pritužbama političkih subjekata na konačne rezultate izbora od 6. oktobra, koje je Centralna izborna komisija objavila u četvrtak, 7. novembra.

Na osnovu te odluke, IPŽP je zatražio od CIK-a da ponovo broji 1472 biračka mesta, a takođe, na zahtev koalicije NISMA - Alijansa Novo Kosovo, Izborni panel za žalbe i predstavke je naložio CIK-u da iz konačnih rezultata isključi glasove koji dolaze iz centralne Srbije, dok su 23 žalbe odbačene.

NEMA RAZLIKE IZMEĐU JEREMIĆA I ONIH KOJI SPALJUJU SRPSKI KEKS! Petković oštro osudio kampanju opozicije protiv "malog šengena"

 

Takođe 25 žalbi je odbijeno kao neosnovano i jedna žalba je povučena.

Nakon te odluke IPŽP, u roku od 24 časa, nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu Kosova, koji potom ima 72 sata da donese odluku o tim žalbama.

Izborni panel za žalbe i predstavke je primio 100 žalbi političkih subjekata, a najviše - 42. žalbe, od Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića.

Od kandidata za poslanike u Skupštini Kosova, žalbe su uložili Valjon Ramadani iz Samoopredeljenja i Mufera Šinik iz KDTP-a.

NAPREDNJACI UBEDLJIVO NAJJAČI! Istraživanje Faktor plusa: SNS bi osvojila 52,8 odsto glasova, većina građana protiv bojkota izbora!

 

Nakon tog procesa, nezadovoljni mogu da se obrate Ustavnom sudu Kosova.

NISMA po poslednjim rezultatima, nije prešla izborni prag od pet odsto glasova.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Zar mislite da ce srbi u kosmetu opstati pa bolje lumaj nego srpska lista nema perspektobe u losmetu za srbe i tacka

Dragan

pre 4 godine

Godina prodje o takse ostaju. Zasto se reciprocno ne odgovori? Svim albancima pekarima, burkdzijama, poslasticarima, OMV pumpama koje su Pacolijeve i svim ostalim odrediti 100% porez pa neka prodaju svoje proizvode pa da vidimo kad prestane priliv reketa na Kosovo a Pacolija kad opali direktno po dzepu. Zasto i Srbija nebi uzimala svoj procenat onda...kada se ovi pobune, lepo ih usmeriti ptema Dracu. Ili takse dole ili nista od ukidanja poreza na ove njihove koji ih finansiraju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija