• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2019

14:23

NASTAVAK DIJALOGA TEK KAD PRIŠTINA UKINE TAKSE! Vučić se obratio javnosti posle sastanka sa Makronom i Tačijem!

Politika

NASTAVAK DIJALOGA TEK KAD PRIŠTINA UKINE TAKSE! Vučić se obratio javnosti posle sastanka sa Makronom i Tačijem!

Podeli vest

Nema sumnje da Francuska i Evropa žele najznačajniju ulogu po pitanju rešavanja kosovskog problema. To je Makron želeo da kaže i da se raspita o tome kakva je situacija, rekao je Vučić nakon dvočasovnog sastanka sa Emanuelom Makronom i Hašimom Tačijem

 

- Nastavak dijaloga se očekuje kad ukinu takse - objasnio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na inicijativu Zapadnog Balkana.

- Imamo suficit sa svima u regionu, sa Rumunijom, Bugarskom, sa svim zemaljama bivše Jugoslavije, što nikada ranije nije bio slučaj. Suficit u trgovini sa Hrvatskom i Slovenijom, ogroman suficit sa BiH, Severnom Makedonijom i Albanijom... - rekao je Vučić i dodao:

- Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Slovenijom. Ja o tome ne pričam nigde. Srpski političari, sem onih u opoziciji, to razumeju. Prodavaćemo sve što napravimo mnogo više svima drugima - kazao je predsednik Vučić kometarišući rezultate dvodnevnog sastanaka u Ohridu gde je dogovoren „Mali šengen“, koji podrazumeva slobodan protok ljudi i robe u regionu.

On se upitao zašto delu opozicije i javnosti smeta ideja o otvaranju granica u regionu, ocenjujući da prednosti razume i dete u prvom razredu osnovne škole.

- Šta mislite - kome slobodno tržište i kretanje ljudi, robe i kapitala najviše odgovara..? Da ništa ne znate, svako bi to razumeo sem srpskih političara u opoziciji... Da li je moguće da je neko toliko glup i da ne razume ekonomiju, da ovo morate da mu crtate ili da je toliko zlonameran? - rekao je Vučić.

Odgovarajući na kritike predsednika SRS Vojislava Šešelja da takav ugovor, za razliku od CEFTE, znači prećutno priznanje tzv. Kosova, Vučić je rekao da "tu priču o prećutnom priznanju sluša već sedam godina". 

Foto: Printscreen TV Pink

Kada su u pitanju optužbe Marinike Tepiće da se sastao s direktorom GIM-a, Vučić je rekao da ne poznaje pomenutog čoveka.

- Pogledajte kakvi su to bedni lažovi. Takvim se lažima služite, moram da se borim za našu zemlju. Moram da se borim protiv neznalica - istakao je predsednik.

Vučić je najavio i da će učestvovati na Forumu u Zagrebu, ali i da će za dva dana objaviti sve tačne detalje. 

Foto: Tanjug

Vučić i Tači se nalaze u Parizu gde prisustvuju "Forumu o miru". Vučič je napustio Panel o multilaterizmu u okviru Foruma kako bi razgovarao sa francuskim predsednikom.

 

 

Makron se, inače, sinoć bilatelarno sastao sa Vučićem, sa kojim je razgovarao više od sat vremena.

- Makron hoće ponovo da se vidi sa Vučićem, a onda sa Vučićem i Tačijem zajedno - rekli su diplomatski izvori.

Makron je ranije u više navrata istakao nameru da se Francuska direktnije uključi u dijalog Beograda i Prištine koji je blokiran već duže vreme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branka Bosanac

pre 4 godine

ceo svet treba da zna daje Srbija suverena samostalna da je na sojoj zemlji niciju zemlju nije otela samo neda svoje to sto oce da joj otmuKosovo svet ima probleme jer nezna sta ce sa Albanima vodite ih u svoje evropske zapadnjacke zemlje ostavite Srbiju na miru dosta je Srpski narod dao zrtava

MilosObilic1389

pre 4 godine

Косово је унутрашње питање Србије и на разговоре треба са иде искључиво Стефановић... Само он и евентуално Маја Гојковић ако нешто треба да се потпише...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija