• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2019

16:21

POPOVIĆ POSETIO HUAVEJ: Otvorite istraživačko-razvojni centar u Srbiji

Politika

POPOVIĆ POSETIO HUAVEJ: Otvorite istraživačko-razvojni centar u Srbiji

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas sedište kineske tehnološke kompanije Huavej u Šenženu i tom prilikom pozvao rukovodstvo ove kompanije da razmotri mogućnost otvaranja istraživačko-razvojnog centra u Republici Srbiji

 
- Želimo da iskustvo kineske kompanije Huavej u oblasti visokotehnološkog umrežavanja i digitalizacije implementiramo u Srbiji. Otvaranje istraživačko-razvojnog centra ove kompanije u Srbiji omogućilo bi povoljnu investicionu klimu u našoj zemlji, kao i ubrzani razvoj ekonomije zasnovane na inovacijama i novim tehnologijama - izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon sastanka sa globalnim predsednikom kompanije Huavej za vladine poslove, gospodinom Džej Žu Danom.
 
Popović je prilikom posete sedištu ovog kineskog tehnološkog giganta u Šenženu istakao da su srpski inženjeri prepoznati kao jedni od najboljih u svetu.
 
- Potencijal koji naša zemlja poseduje u vidu znanja i talenta mladih inženjera postao je sinonim za Srbiju. Želimo da tehnološke platforme i globalne inicijative Huaveja još više otvorimo za srpske studente i startapove. Posebno u oblasti veštačke inteligencije i blokčejn tehnologija. To je način da stvorimo novu vrednost za privredu i ekonomiju Srbije - istakao je Popović.

 

Foto: mbpi.gov.rs

Predsednik kompanije Huavej za vladine poslove, Džej Žu Dan, ukazao je da ova kompanija prepoznaje izuzetan razvojni potencijal u Beogradu.

- Huavej je u Beogradu uspostavio centar odakle se upravlja poslovanjem naše kompanije na teritoriji šest zemalja u regionu. U sedištu Huavej u Beogradu radi preko sto inženjera, od toga je 80 odsto njih iz Srbije. Želimo da koristimo znanja srpskih inženjera na izgradnji i unapređenju globalne infrastrukture kompanije Huavei - rekao je Dan.
 
Ministar Popović je tokom radne posete obišao i izložbeni prostor kompanije Huavej, koji prikazuje rešenja ove kompanije u različitim oblastima, kao i posebnu postavku koja demonstrira mogućnost primene 5G tehnologije u različitim oblastima, kao što su smart siti, pametne fabrike, medicina, virtuelna realnost, u čemu je kompanija Huavej lider u svetu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija