• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.11.2019

16:48

VESIĆ: Jovanović kritikuje, a čita pogrešan rebalans budžeta

Politika

VESIĆ: Jovanović kritikuje, a čita pogrešan rebalans budžeta

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na izjavu šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikole Jovanovića da izveštaj o realizaciji budžeta pokazuje nizak stepen realizacije projekata u Beogradu, navodeći da to nije tačno i da je Jovanović čitao pogrešan rebalans

Jovanović je, uoči početka sednice gradskog parlamenta, rekao da je do prvog oktobra od 19,3 milijardi dinara realizovano 6,5 milijardi i dodao da je mali broj ukupnih investicija razlog zasto u Beogradu "nema škola, vrtića ili zašto pucaju vodovodne cevi".

Vesić odgovara da Jovanović i "njegov šef" Dragan Ðilas moraju da se odluče da li žele da se u Beogradu gradi ili ne.

Kada gradimo, kukaju kako su svuda gradilišta i kako se radi, a sada kažu ''niste potrošili dovoljno sredstava, znači ne gradite dovoljno - rekao je Vesić.

Foto: Printscreen/TV happy

Naveo je da je Jovanović čitao pogrešan rebalans, odnosno rebalans dva, koji od danas više ne važi.

Sada važi rebalans tri, rekao je Vesić i precizirao da je sa današnjim danom u Beogradu ugovoreno 12,6 milijardi dinara investicija.

Kad ugovorite nešto, plaćate po određenoj dinamici. To što je potrošeno nešto manje, ne znači da neće biti plaćeno do kraja godine, kako se koja situacija bude ispostavljala. U ovom trenutku je ugovoreno 12,6 milijardi dinara, što je u odnosu na 15 milijardi, koliko je po rebalansu tri, 84 odsto iskorišćenja - dodao je Vesić.

Naveo je da Ðilas i Jovanović ne razumeju da Grad Beograd ima veoma dobru saradnju sa Republikom i da postoji niz projekata u glavnom gradu koje finansira Republika, a među kojima je i izgradnja metroa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija