• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

12.11.2019

20:39

MAKRON MI JE PRIŠAO I REKAO... Praunuk vojvode Mišića OTKRIO detalje razgovora sa francuskim predsednikom na proslavi Dana primirja u Parizu! (VIDEO)

Društvo

MAKRON MI JE PRIŠAO I REKAO... Praunuk vojvode Mišića OTKRIO detalje razgovora sa francuskim predsednikom na proslavi Dana primirja u Parizu! (VIDEO)

Podeli vest

Centralna saveznička proslava Dana primirja u Prvom svetskom ratu održana je juče po tradiciji kod Trijumfalne kapije u Parizu

Među zastavnicima, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, među kojima i više zastava Srbije. Jednu od njih nosio je i praunuk vojvode Živojina Mišića Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsednik Emanuel Makron.

Ovaj Srbin je na glavi nosio šajkaču, a sa sobom je poneo i repliku zastave Drugog pešadijskog puka "Knjaz Mihajlo", poznatiji kao "Gvozdeni puk".

(VIDEO) MAKRON PRIŠAO PRAUNUKU VOJVODE ŽIVOJINA MIŠIĆA! POSEBNA ČAST za Srbina na ceremoniji kod Trijumfalne kapije! (FOTO)

 

Obilazeći postrojene zastavnike i rukujući se sa njima, francuski šef države je razmenio nekoliko reči i sa ostalim srpskim zastavnicima koji su, kasnije, svi zajedno, pozvani u Jelisejsku palatu na svečani ručak.

 

ODJEDNOM SU MI REKLI DA MAKRON MOLI DA DOĐEM NA SASTANAK... Vučić o iznenadnom pozivu, Prištini, ali i Hrvatima: Briga me da li će da me DRŽE VEZANOG U HOTELU!

 

Đorđe Stojanac ekskluzivno za naš portal otkriva sadržaj razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

- Rekao sam da sam tu kao predstavnik Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. koje je ovde prisutno svake godine od 1970, kao i da sam praunuk Živojina Mišića, vojvode po zaslugama. Nije bilo puno vremena za razgovor. Gospodin Makron mi je rekao da je posetio Beograd. Zahvalio sam mu se što je tom prilikom bio i na grobu Milunke Savić - rekao nam je praunuk vojvode Živojina Mišića.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija