• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

14.11.2019

16:26

KOVAČEVIĆ: Manipulacije oko UKP - cilj urušavanje ugleda policije!

Politika

KOVAČEVIĆ: Manipulacije oko UKP - cilj urušavanje ugleda policije!

Podeli vest

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević reagovao je danas na optužbe predsednika Dveri Boška Obradovića na račun zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, za kojeg tvrdi da je kum ministra policije Nebojše Stefanovića i da je pretukao ugostitelja Dejana Pejovića, što je, tvrdi, zataškano

 

Kovačević navodi da je reč o manipulacijama u clju urušavanja ugleda UKP, jer, kako kaže, mnogima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

- Nažalost i danas smo svedoci još jednog političkog napada na pripadnike UKP od Boška Obradovića iz Saveza za Srbiju i to u trenutku kada pripadnici Uprave kojom rukovodim, beleže najbolje rezultate u zapleni narkotika i hapšenju kriminalnih grupa - naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.

On je istakao da su, iako je MUP pokrenuo sve zakonom predviđene mere protiv dvojice pripadnika UKP-a G.P. i T.A, kako bi se ispitalo njihovo postupanje 22. oktobra u Zaplanjskoj ulici, oni danas postali tema političkih potkusurivanja.

Kovačević je naveo da su policijski službenici G.P. i T.A. udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanja eventualnog postojanja nezakonite primene policijskih ovlašćenja.

Kako kaže, svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a koji sprovodi detaljnu istragu povodom ovog slučaja.

Kovačević je naveo i da je MUP obavestio javnost o preduzetim merama, kao što je javnost i povodom raznoraznih insinuacija obaveštena da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nema nijednog kuma koji je pripadnik MUP-a, niti je ikada imao.

On kaže da, uprkos tome danas slušamo iste manipulacije .

Dodao je da činjenice, poput toga da je ove godine zaplenjeno više od šest tona narkotika, što je tri do četiri puta više nego što je godišnje zaplenjivano u periodu od 2008. do 2012. godine, očigledno smetaju mnogima.

- Toga smo svakako svesni, ali u našoj borbi protiv kriminala nećemo posustati - rekao je Kovačević.

Lider Dveri danas je ponovio optužbe na račun zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, za kojeg tvrdi da je kum ministra policije Nebojše Stefanovića, da je pretukao ugostitelja Dejana Pejovića, što je, tvrdi, zataškano.

Prema tvrdnjama Obradovića, Papić je pretukao Pejovića, jer je njegovom ocu, takođe ugostitelju na Voždovcu, smetala konkurencija.

Obradović je zatražio ostavku ministra Stefanovića, a od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac "nalog za hitno hapšenje i krivično gonjenje protiv Gorana Papića, Branka i Nebojše Stefanovića".

Upitan da bliže pojasni kumovske veze između Stefanovića i Papića, s obzirom da je Stefanović kazao da nema kumova u MUP-u, Obradović je rekao da bi ministra policije trebalo pitati "da li u MUP-u radi kum njegove bivše ili sadašnje žene".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija