• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2019

12:48

(FOTO) MINISTAR POPOVIĆ primio delegaciju grada Čeboksarija i Svetske karate konfederacije

Politika

(FOTO) MINISTAR POPOVIĆ primio delegaciju grada Čeboksarija i Svetske karate konfederacije

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, primio je, uoči otvaranja Svetskog prvenstva u karateu u Beogradu, visoke zvaničnike Grada Čeboksarija iz Ruske Federacije i Svetske karate konfederacije, predvođene načelnikom administracije ovog grada, Aleksejem Ladikovim i predsednikom Svetske karate konfederacije Markom Nicovićem

Na sastanku je potvrđena odlična saradnja srpskih i ruskih sportskih zvaničnika i izražena spremnost za intenziviranjem te saradnje u budućnosti. Ministar Popović je istakao da se u oblasti sporta svakodnevno razvijaju inovacije koje doprinose poboljšanju zdravlja i rezultata profesionalnih sportista. On je stavio akcenat na neophodnost izgradnje sistemskog pristupa i sportske infrastrukture koja će omogućiti masovno bavljenje sportom, posebno kada su u pitanju mladi. Popović je kao dobar primer naveo razvoj sportske infrastrukture u Rusiji koja se ubrzano razvija u svim delovima Ruske Federacije prema ukazu predsednika Vladimira Putina.

Foto: mbpi.gov.rs


 
Načelnik administracije Grada Čeboksarija, Aleksej Ladikov, zahvalio se ministru Popoviću na toplom prijemu i izrazio nadu da će poseta delegacije ovog grada Beogradu i Vladi Republike Srbije otvoriti nove perspektive za ostvarivanje uzajamno korisne saradnje u budućnosti. On je izrazio spremnost da sa srpskim kolegama podeli iskustva Grada Čeboksarija u razvoju savremene sportske infrastrukture.
 
Predsednik Svetske karate konfederacije, Marko Nicović, istakao je da je karate jedan od najboljih sportova za pravilan razvoj dece mlađih uzrasta, jer pored razvoja motorike, ovaj sport decu uči fer-pleju i sportskoj etici i kulturi koja dolazi iz Japana. On je izrazio nadu da će Republika Srbija u budućnosti prepoznati značaj ovog sporta za razvoj omladine u Srbiji, te da će uložiti više sredstava u razvoj infrastrukture i trenažnih i takmičarskih kapaciteta neophodnih za popularizaciju ovog sporta u Srbiji.

Foto: mbpi.gov.rs


 
Na sastanku je zvanično, prvi put u javnosti, saopšteno da će Grad Čeboksari 2020. godine biti domaćin Evropskog šampionata u karateu.
 
U Beogradu će danas u 16 sati u Sportskom centru Banjica biti otvoreno 13. Svetsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore i Svetsko prvenstvo za mlade u karateu, koji organizuju Svetska karate konfederacija i Srpska karate unija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija