• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

17.11.2019

13:10

SRBIJA NIKADA NEĆE POPUSTI POD PRETNJAMA NEPRIJATELJA! Ðurić: Kurti predstavlja opasnost za stabilnost regiona

Politika

SRBIJA NIKADA NEĆE POPUSTI POD PRETNJAMA NEPRIJATELJA! Ðurić: Kurti predstavlja opasnost za stabilnost regiona

Podeli vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje koliku opasnost predstavlja po stabilnost regiona i čitave Evrope

On je rekao da Kurti, poručujući da ne želi razgovore s Beogradom, "već dijalog o dijalogu, što je eufemizam za potpuni izostanak dijaloga", pokazuje da je njegov jedini cilj, ne obezbeđivanje boljeg života Albancima, već nanošenje štete Srbiji i srpskim nacionalnim interesima.

Njegova jasna namera je da u što većoj meri svojim fašističkim porukama i potezima ekstremizuje i militarizuje Albance kako bi u budućnosti svoj velikoalbanski projekat mogao da nametne pod pretnjom sile - naveo je Ðurić u saopštenju za javnost.

PRIŠTINA NA NOGAMA, RAMA SPREMAN DA POVUČE PRIZNANJE KOSOVA, zbog jačanja albansko-srpskog bratstva"?!

Foto: Printscreen TV Pink

On je istakao da Srbija "nikada neće posustati pred pretnjama neprijatelja demokratije i mira, i uložiće politička, diplomatska i sva druga sredstva koja su joj na raspolaganju kako bi obuzdala piromana Kurtija i njegove najekstremnije pristalice".

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čvrst garant da će svaka mogućnost izbegavanja sukoba sa albanskim ekstremistima biti iskorišćena, međutim, Kurti je odavno izašao iz okvira mirnodopske retorike i političke prakse, i verujem da je poslednji trenutak da se složnom međunarodnom akcijom jedan palikuća spreči u svojim opasnim namerama - zaključio je Ðurić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Чувај се директоре од једне канцеларије, народ каже: Паметнији попушта...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija