• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

19.11.2019

23:25

ĆOSIĆA JE PREKO NARKO-BOSA ISPLATIO RAMUŠ?! Da li je 249.862 evra direktoru TV N1 UPLATILA HARADINAJEVA 'VLADA'

Politika

ĆOSIĆA JE PREKO NARKO-BOSA ISPLATIO RAMUŠ?! Da li je 249.862 evra direktoru TV N1 UPLATILA HARADINAJEVA 'VLADA'

Podeli vest

Šiptarski tajkun Baškim Ulaj, koga političari u Albaniji i Crnoj Gori sumnjiče kao opasnog narko-bosa, bio je, po svemu sudeći, samo posrednik preko koga je vlada lažne države Kosovo prosledila pare direktoru TV N1 Jugoslavu Ćosiću, kažu sagovornici Informera!

Ćosić je od januara 2018. do marta 2019. godine u ratama na račun svoje firme 'Ki konekšen' od Ulajeve kompanije 'Gener 2' dobio ukupno 249.862 evra. Zanimljivo je da je neposredno nakon poslednje isplaćene rate, 'vlada Kosova' gotovo istovetnu sumu uplatila Ulajevoj kompaniji!

Dizali keš

Kako kaže naš sagovornik, upućen u čitav slučaj, sve ukazuje da je Baškim Ulaj Ćosiću samo prosledio pare od 'vlade' Ramuša Haradinaja.

Veleobrt

Ovo naročito dobija na težini ako se zna da su se Ćosić i N1 posebno isticali u optužbama na račun vlasti u Srbiji u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Marko Matić, 'Antidot'

- Jugoslav Ćosić je novac na račun svoje firme dobio od firme 'Gener 2'. Međutim, ubrzo nakon poslednje rate koja mu je uplaćena od te firme, njoj je 'vlada' Kosova uplatila skoro identičnu sumu novca. Razlika je samo u nekoliko stotina evra, čisto da ne bude previše očigledno. Zanimljivo je i da su Ćosić i njegova sestra Sanja dizali taj novac u gotovini. Ko zna gde su i kome sve nosili tolike novce... - objašnjava naš izvor, dodajući da će uskoro u javnosti isplivati i dokumenti i dokazi koji potpuno potkrepljuju ova saznanja.

Komentarišući nova otkrića o mogućoj povezanosti direktora N1 i 'vlade' u Prištini, Mario Spasić iz Saveta za monitornig ističe da je važno otkriće da je Ćosić povezan sa albanskom 'vladom' u Prištini.

- Ova povezanost nam dovoljno govori o Ćosićevoj objektivnosti prema društvenim i političkim prilikama. Nisam pobornik toga da se radi o izdaji, ali mislim da mora da se utvrdi za kakve poslove je Ćosić primio ovoliki novac. Potpuno je jasno da on sprovodi medijsku politiku tzv. vlade Kosova i sada je jasno zašto se napada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zašto se Ćosićevi novinari ponašaju kao uličari i zašto se konstantno laže - naglašava Spasić.

Plata za hajku

Marko Matić, urednik antikorupcije mreže 'Antidot', kaže da ova afera sada dobija sasvim drugi oblik.

- Ako se potvrde informacije da je prištinska 'vlada' pravi izvor novca koji je uplaćen Ćosiću, onda ovaj slučaj dobija sasvim novu dimenziju, koja je mnogo ozbiljnija od pukog pranja novca. Prikrivanje izvora jasno ukazuje i na skrivanje namene uplate, a to opet govori da ta namena nije ni zakonita niti dozvoljena, jer u suprotnom ne bi postojao razlog njenog skrivanja. Ovo naročito dobija na težini ako se zna da su se Ćosić i N1 posebno isticali u optužbama na račun vlasti u Srbiji u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i drugih osetljivih slučajeva - zaključuje Matić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vuk

pre 4 godine

Vučićevići...a kad smo tebi sljalji doljari...eee shoku Dragan...mamsh kar...

Branko

pre 4 godine

Tek toliko da se zna o nezavisnoj tv N 1 i nezavisnom nivinaru Jugoslavu Cosicu !!!!??? Iz te iste Siptarsko-Cosiceve tikve je izasao toboznji nezavisni novinar Sovilj koji po nalogu zutih olosa i Siptarskih para to radi!!!???? Ja imam 65 g i nikada nigde kod nas i u svetu nisam video takvo ponasanje N 1 novinara prema Predsedniku jedne drzave !!!!????

Aleksandar

pre 4 godine

Sta je nema komentara ? Niko ne komentarise ove izdajice svoga naroda za rad debelog novcanika ? Cak i u tv vestima nema nikakvih kometara ? E srbijoooo !!!

SS

pre 4 godine

U Srbiji se svi snalaze na razne načine pa i on,a vi dokažite da je istina i još gore ako je nelegalno,pa preduzmite napokon neke mere,pobogu,mada i ne gledam tu tv,a i nemam je u rasporedu programa jer prljavi pink kanali dominiraju.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija