• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.11.2019

12:16 >> 12:44

(VIDEO) MOJE ZDRAVLJE JE MOJ PROBLEM, ALI DOK SAM ŽIV BORIĆU SE ZA SRBIJU I NJENE GRAĐANE! Vučić prvi put o svom zdravstvenom stanju!

Politika

(VIDEO) MOJE ZDRAVLJE JE MOJ PROBLEM, ALI DOK SAM ŽIV BORIĆU SE ZA SRBIJU I NJENE GRAĐANE! Vučić prvi put o svom zdravstvenom stanju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti prvi put posle izlaska sa VMA gde je tokom vikenda boravio zbog kardio-vaskularnih problema

12.36 - Ja sam hronično bolestan, i sad sam pod terapijom. Moje zdravstveno stanje nema veze sa ponašanjem ni jednog novinara. Ne smetanju mi ni pretnje pet metaka u leđa, ali mi smetaju laži i izjave da nemam snage da odgovaram na teška pitanja. Uvek ću biti spreman da odgovaram na sva pitanja, ma koliko ona bila teška. Moje zdravlje je moj problem, ali dok god sam živ boriću se za Srbiju - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Nijednog sekunda nisam okrivio nekog drugog za moje zdravlje. To je meni priroda dala, uz prirodu moja nepažnja uz ne uzimanje lekova za srce i hipertenziju. Nije bila laka ta noć, hoću da zahvalim svima koji su brinuli!

Foto: Tanjug

12.30 - Odgovarajući na pitanje novinara da je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić rekao da bi predsednik Vučić trebao da odgovora na pitanja urednika NIN-a, N1, Insajdera i ostalih medija, Vučić je rekao da nikada nije bežao od pitanja.

- Uvek sam spreman da odgovorim na sva pitanja. Ta pitanja mi pružaju priliku da raskrinkam laž političkih protivnika. Nemam bolju priliku da kada izađete sa istinom, omogućite mi prostor da vam direktno pokažem da nemate argumentaciju. Nikada nisam bežao od toga, nisam skrivao teme, odgovarao i sklanjao pod tepih. Iznosio sam istinu, i uvek sam pobeđivao bez problema. Rastavljajući na sastavne delove nijhove laži, pokazivao sam koliko mi je čista savest i koliko su besmisleni napadi na mene – istakao je Vučić i dodao:

- Neka se ne brinu, pobediću ih sve zajedno. Mnogima nije stalo da postave pitanja, već da budu politički protežei za neke. Tako ću ja narodu da pokažem istinu.

Vučić o pretnjama smrću: "Svaka čast, junačino"!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas pretnje ubistvom koje mu je uputio Lokalni front iz Kraljeva, ali i zlurade komentare dela opozicije na račun njegovog zdravstvenog stanja, rečima da se ne plaši i da to "razume", jer nikako drugačije ne mogu da ga pobede.

- Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - junaci! Poznati su junaci uvek pucali u leđa. Naročito nekom nenaoružanom i posebno nekom u leđa, to je jedno junačko delo a onda će posebno junački da se napiju posle toga. Zamislite ljude u Kraljevu, srpske vitezove, časne junake, Kraljevo je uvek bilo juančko, koje gleda nekog ako kaže - hajde da ga ubijemo sa pet metaka u leđa - kazao je Vučić novinarima i ironično dodao:

- Čestitam ti junačino, svaka ti čast junaku, dobrodošao, dođi, možes i s leđa i s preda, ja nisam naoružan.

Što se tiče neprimerenih komentara dela opozicije, on kaže da ih razume, jer drugačije ne mogu da ga pobede.

- A kako će da me pobede? Tako što ustanu u 11, već u 13 idu na sastanak za kombinacije, kako ih oni nazivaju, i to im je kraj dana. Čime? Morate da pobedite nekog radom, angažmanom, marljivošću. Ne ide - poručuje Vučić.

Foto: Tanjug

Na pitanje kako vidi neprimerene komentare na račun novinarke Verice Bradić, on ukazuje na slučaj Ljiljane Smajlović i kaže da se vodi hajka protiv nje.

- Jedan polupismeni čovek koji sebe naziva novinarom njoj soli pamet, koja je Ajnštajn za njega, da je ovakva, onakva, samo zato što je rekla - čekajte, pa vi želite da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji, što je najveća nesreća za jednu zemlju - rekao je on i podsetio da su "neki veliki junaci poput onog sa pet metaka" gradonačelnicu Vinte u Boliviji izubijali motkama, polili crvenom farbom, ošišali i tako vodali po gradu.

- I to vam govore oni koji su tobož bili protiv Amerikanaca , a svaku revoluciju koju podrži CIA, oni podržavaju. A pitaću ih za deset dana kad ova što ima dva poslanika bude donela odluku da povuče odluku o nepriznavanju Kosova i onda ću da ih pitam da li ih i dalje podržavate i da li se i dalje nadate tome - rekao je Vučić.

12.25 - Vučić je rekao da je uvek pokazivao koliko mu je čista savest i koliko su besmisleni napadi koji imaju za cilj da kažu "e ajde da te nema, samo da mi dođemo na vlast, a plan i program nije važan". 

- Neka se ne raduju, pobediću ih sve zajedno, argumentima - rekao je predsednik. 

12.21 - Predsednik je na pitanje novinara da li će biti otvaranja novih poglavlja ili ne, Vučić je rekao da ne zna. 

- Zavisi od njih, kako oni odluče tako će i biti. Najviše se radujem rastu srpske ekonomije i verujem da ćemo biti zemlja sa najbržim rastom. Upravo zato radimo sve ovo, jer ove investicije doprinose dodatnom rastu, time se bolje pozicionirate na tržištu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

12.15 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je potpisivanje ugovora. 

- Ovo je veoma važna stvar za našu zemlju. U naredne tri godine izgradićemo 21,4 km auto-puta od Rume do Šapca. Mi time radimo ogroman posao i želimo da ljude sačuvamo da ostanu u zemlji i to će značiti život za celo područje. To će doneti ne samo investicije, nego i više turista. Ovi posao ćemo završiti za tri godine i ovo je velika vest za građane Srbije - rekao je predsednik. 

Predsednik je dodao da očekuje u narednim danima potpisivanje ugovora za Moravski koridor, nakon čega je pokazao kako će tačno izgledati deonica auto-puta od Rume do Šapca. 

- Ovo je veliki posao za sve nas i očekujem da će biti završen u roku. Za nekoliko godina moći ćemo da se pohvalimo da smo uradili mnogo više auto-puteva, više nego za prethodnih 70 godina - naglasio je predsednik. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predstavnicima kompanije "Azvirt".

Nakon sastanka potpisan je komercijalni ugovor za izgradnju deonice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na deonici Šabac-Loznica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

... DOK GOD SAM ŽIV BORIĆU SE ZA SRBIJU I NJENE GRAĐANE! Zato gospodin predsednik i ima podršku svih normalnih i moralnih građana, a za nemoralne političke kandidate glasaju svi kojima je moral na niskom nivou ili ga uopšte i nemaju.

Lane

pre 4 godine

Nas predsdnik mora više povesti računa o svom zdravlju !

Dragan

pre 4 godine

Predsedniče Vučiću, "moje zdravlje je moj problem" ne može da pije vodu. Tvoje zdravlje je naš problem, zato, pamet u glavu i vodi računa o svom zdravlju - zbog nas. Ako ovo razumeš, ne treba više objašnjavati.

Mila

pre 4 godine

Zato sto je odgovoran za svoj narod zato i ima milionsku podrsku gradjana. Ziveo ti nama jos mnogo godina predsednice Vicicu.

Goran

pre 4 godine

Gospodine predsednice, zelim Vam sve naj bolje.

Lane

pre 4 godine

Nas predsednik mora više povesti računa o svom zdravlju !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija