• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2019

14:34 >> 16:37

BIA POTVRDILA AUTENTIČNOST SNIMKA KOJI JE UZNEMIRIO SRBIJU! Na njemu se nalazi ruski obaveštajac! (VIDEO)

Politika

BIA POTVRDILA AUTENTIČNOST SNIMKA KOJI JE UZNEMIRIO SRBIJU! Na njemu se nalazi ruski obaveštajac! (VIDEO)

Podeli vest

Bezbednosno-informativna agencija potvrdila autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac


Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na snimku nalazi ruski obaveštajac.

Na pitanje da li je na snimku srpski agent, pripadnik BIA ili VBA, ili neke druge institucije, Željski je istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

- Naše službe kako civilna, tako i vojna, su veoma intenzivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije nakon Saveta za bezbednost koji će biti održan sutra - dodao je Željski.

Podsetio je da je BIA dužna da radi usključivo u interesu samo svoje zemlje, a ne drugih zemalja.

- Veoma je važno naglasiti u ovom trenutku da obaveštajni subverzivni rad koji se odvija na teritoriji Republike Srbije, a on se de fakto odvija, ne treba nikako vezivati samo za Rusku Federaciju. Naprotiv, i druge velike sile, poput SAD, Velike Britanije i Francuske, ali i regionalni igrači, spomenuću samo Hrvatsku i Albaniju, veoma intenzivno rade na ostvarivanju svojih interesa, što je uvek u međunarodnim odnosima i politici očekivano - objasnio je Željski.

Naglasio je da su oni tu da se takvim oblicima bez izuzetka suprotstave.

- Sve mere koje su u nadležnosti BIA i VBA u ovom konkretnom slučaju se veoma intenzivno preduzimaju i biće preduzete na tom profesionalnom planu maksimalno odgovorno i blagovremeno - dodao je Željski.

- O tim merama, kao i merama koje će svakako naša država na političkom planu preduzeti sutra će detaljnije govoriti predsednik Srbije - zaključio je Željski.

O detaljima slučaja, javnost će biti obaveštena nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja će biti održana sutra.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u skupštinskom holu da se rano jutros videla sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on, kao vrhovni komandant Vojske, naložio VBA da istraži aferu.

 

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vučić prikuplja informacije, dodavši da očekuje da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba Vojske Srbije. 

Mediji su ranije naveli da je na snimku navodno ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban. On na snimku daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 4 godine

Ne razumem pa? Jedino je pitanje ko ih je snimio?Englezi su problem,nemci,hrvati,siptari,...Jedino u kom svojstvu je rus...

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59