• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.11.2019

20:07

SIMIĆ O PRIŠTINSKIM TAKSAMA: Međunarodna zajednica se pokazala kao nekredibilna!

Politika

SIMIĆ O PRIŠTINSKIM TAKSAMA: Međunarodna zajednica se pokazala kao nekredibilna!

Podeli vest

Pre godinu dana svi smo očekivali da će prištinske takse biti brzo ukinute i nismo mogli da verujemo da će se Priština odupreti pozivu međunarodnih predstavnika, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić, povodom godišnjice uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH

On je za Radio Beograd rekao da je jedino predsednik Aleksandar Vučić objašnjavao i srpskim predstavnicima i javnosti u celini da to neće ići tako lako i da u Prištini nema razumnih pojedinaca koji su sposobni da shvate posledice takvog delovanja.

Takse, kako je naveo, najviše otežavaju život Srba na Kosovu i Metohiji, ali otežavaju i život Albanaca.

- Mi smo se nadali da će uslediti pritisak Albanaca kojima, takođe, poskupljuju namirnice i ugrožava se privreda, da će oni podići glas i pokazati političarima da ne mogu da se igraju sa takvim stvarima. Nažalost oni su ostali nemi, njihovi mediji su takve ljude koji su bili glasovi razuma ostavili po strani - kaže Simić.

Naveo je da se međunarodna zajednica pokazala kao nekredibilna u situacijama kada Priština krši Cefta sporazum, kao i Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji.


- Da li je Priština toliko jaka da može da odbije savete zapadnih partnera, pre svega mislim na one iz Brisela i Vašingtona, Berlina i drugih gradova ili međunarodna zajednica zaista nema interes da podseti Prištinu da ne mogu da krše sporazume koji su sami potpisali - upitao je Simić.

Na pitanje da prokomentariše objavljivanje fotografija dvojice osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, što je uradila kosovska policija, uz odobrenje Specijalnog tužilaštva, Simić kaže da je stradanje i mučko ubistvo Olivera Ivanovića istovremeno pokazalo svo licemerje i međunarodnih predstavnika, ali i prištinskih institucija.

Kako je rekao, prištinske institucije su ovaj zločin iskoristile da ostvare neke svoje političke ciljeve - da maltretiraju Srbe, demonstriraju silu, upadaju na sever Kosova i Metohije i da kroz optužbe prema svim onim Srbima koji nisu spremni da pognu glavu i pod pretnjama, poput potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, da time pošalju poruku svima ostalima.

Simić podseća da je jedino na prostoru Kosova i Metohije pojedinac dužan da dokaže svoju nevinost, umesto da tužilac ima obavezu da dokaže njegovu krivicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija