• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2019

17:04

BEČIĆ: Srbija na dobrom putu, a to nekome smeta!

Politika

BEČIĆ: Srbija na dobrom putu, a to nekome smeta!

Podeli vest

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić ocenio je danas da jačanje obaveštajnog rada stranih agentura u našoj zemlji pokazuje da je Srbija na dobrom putu i da to nekome smeta

 

- Oporavak i uspeh naše namenske industrije, preuzimanje primata na pojedinim tržištima naoružanja očigledno je trn u oku nekima u našem susedstvu - naveo je Bečić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On smatra i da su istovremeno jasna pozicija vojne neutralnosti, unapređenje međunarodnog položaja Srbije, fiskalna konsolidacija i razvoj infrastrukture povod da se Srbiji nanese šteta.

Bečić je takođe odao priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, kako kaže, još jednom pokazao da je ozbiljan državnik i da je sposoban da se sa velikom odgovornošću i uzdržanošću suočava sa veoma ozbiljnim problemima.

Ukazao je da je Srbija u poslednje vreme zapljusnuta različitim izazovima od kojih konstruisane afere, koje dolaze iz iste kuhinje i koje idu u prilog samo onima koji ne žele dobro Srbiji i "valjda slučajno" idu u prilog tzv. opoziciji.

- Izgleda da je neko procenio da je to najbolje izvesti otvaranjem obaveštajne afere, kojom će se istovremeno naneti i šteta dobrim prijateljskim odnosima Srbije i Ruske Federacije - naveo je Bečić.

On je izrazio uverenje da to ipak neće narušiti dobre prijateljske odnose Srbije sa Rusijom, niti baciti senku na prestojeću posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, kao i da se naš odnos prema Rusiji nece se menjati ni u budućnosti.

- Mi ćemo i dalje nastaviti da sprovodimo definisanu spoljnu politiku, ali ćemo isto tako nastaviti i dalje da jačamo i unapređujemo nase odbrambene kapacite i da konstantno podižemo nivo kontraobaveštajnih sposobnosti i delovanja naših bezbednosnih službi kako bi se efikasno suprostavili ofanzivnom obaveštajnom delovanju stranih službi - zaključio je Bečić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija