• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milica Dakić

25.11.2019

07:49

NISAM NIČIJI "TROJANSKI KONJ"! Aleksandar Šapić, lider Spasa, objavio da ide na parlamentarne izbore! IDEM ODMAH U KAMPANJU! (VIDEO)

Politika

NISAM NIČIJI "TROJANSKI KONJ"! Aleksandar Šapić, lider Spasa, objavio da ide na parlamentarne izbore! IDEM ODMAH U KAMPANJU! (VIDEO)

Podeli vest

Na izborima vam je kao u vaterpolu. Ima udaraca, ali nepisano je pravilo da nema guranja prstiju u oči ili udaraca po genitalijama jer to može da ostavi nesagledive posledice * Ima, međutim, i onih koji se toga ne pridržavaju

Predsednik GO Novi Beograd Aleksandar Šapić i lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) prvi je opozicionar koji je objavio da odmah, četiri meseca pre redovnih parlamentarnih izbora, kreće u predizbornu kampanju. Ovaj bivši vaterpolo šampion veruje da ima šanse da uđe u parlament.

U vreme kada se vodi hajka na sve u opoziciji koji kažu da su protiv bojkota, vi izlazite na izbore. Zašto?
- Odluku o izlasku na izbore objavili smo zato što smo shvatili da je 45 dana, koliko će verovatno trajati zvanična kampanja, malo da naša mlada politička organizacija sebe predstavi građanima. Zato odmah krećemo sa kampanjom. Već godinama imam svoj put, nikad nikome nisam sugerisao na koji način da vodi svoju politiku, pa ne vidim razlog da i meni bilo ko to radi. Procena je da imamo realne šanse, da se krećemo oko cenzusa i da možemo da uđemo u parlament.

Političar ste lokalnog ranga, rešavali ste komunalne probleme. Kako mislite, na primer, da rešite problem Kosova i Metohije?
- Nisu tu bili samo komunalni problemi, ali da ne ulazimo u detalje, Novobeograđani to najbolje znaju. Što se Kosova tiče, imamo važeći Ustav, koji kaže da je Kosmet deo Srbije, i ako se Ustav ne promeni, svako moguće rešenje kosovskog pitanja, što se nas tiče, mora da ostane u okviru ovog dokumenta. Znamo da je situacija izuzetno komplikovana već decenijama. Nadamo se da će velike sile koje vekovima odlučuju o mapi sveta konačno biti fer prema nama i reći nam punu istinu o tome šta se od nas očekuje. Na nama je onda da pokušamo da odbranimo naše interese. Ali mi do danas ne znamo šta je uslov za KiM. Lično o Kosovu razmišljam na primeru porodice. Znate, ako vi meni kažete da sam ja dužan da promenim svoje ime i prezime i zapretite mi da ćete mi oduzeti auto ako to ne uradim, pa ja ću da kažem, dobro, nosite ga, nije mi vredniji auto od imena... Ali ako mi kažete da ćete mi uzeti dete, e onda ću ja dobro da razmislim na koji način ću da odbranim ono što mi je najvrednije, a to su deca.

LAŽOV KOJI NE ZNA DA ČITA! Vulin RAZORUŽAO Đilasa: Još jednom ti OVO ponavljam I TAČKA!

Foto: Informer

ILI -ILI 

* Bazen ili kabinet?
- Bazen.
* Nambija ili Namibija?
- Namibija.
* Gangula ili Aleksandar
- Aleksandar, ali se Gangule ne stidim, štaviše. Ukazala mi se velika prilika da postanem deo istorije srpske kinematografije i neizmerno sam zbog toga srećan.

U vaterpolu je mnogo udaraca ispod površine vode. Da li ste spremni na prljavu igru u kampanji?
- Tačno, ima udaraca, ali postoje neka nepisana pravila, kao na primer da nema guranja prstiju u oči ili udaraca po genitalijama jer to ostavlja nesagledive posledice. Ima, međutim, i onih koji se toga ne pridržavaju. Čovek sam pravila i na način na koji sam se do sada ponašao nastaviću i ubuduće. To baš nije karakteristično za naše prostore, jer narod jeste navikao na svađe i kavge. Ja sam zato sebi postavio jasne linije koje nikada neću prelaziti zarad političkih poena.

 

 

Kako ćete popuniti 250 mesta na listi? Hoćete li i vi stavljati na spisak rodbinu, šurnjaje, kumove?
- Što se tiče rodbine, šurnjaja i kumova, to pitanje je bolje da postavite stotinama funkcionera širom Srbije, gde se više ne zna ko je koga gde zaposlio i u koje državno preduzeće ili ustanovu uvalio. Nikad nikog od svoje porodice nisam zaposlio u državnom organu i spreman sam da se tu uporedim sa bilo kojim funkcionerom u Srbiji danas. Što se tiče moje porodice, jedino gde sam ih stavio jeste odbornička lista da bi mi sačuvali glasove koje sam teškom mukom stekao i da bi me odbranili od raznih preletačevića. Jedini benefit koji oni imaju od toga je 20.000 dinara na godišnjem nivou, a šteta koju su im naneli tabloidni mediji iznoseći laži i neistine kako su zaposleni kod mene u opštini je nesaglediva, i trpe je i danas.

SZS NE TRPI KONKURENCIJU! Siniša Kovačević brutalno izvređao Gordanu Čomić jer neće da igra kako Đilas svira!

Foto: Informer

Zašto je propala "mačo-koalicija" s Milošem Jovanovićem i DSS?
- Kakva mačo-koalicija?! Nisam čuo za taj izraz. Razgovarali jesmo, ali nismo uspeli da se dogovorimo. Moguće je da sam glavni razlog tome bio ja, jer sam imao drugačiju viziju kako zajednički nastup treba da izgleda. Sa mnom se nije lako dogovoriti, ali kad se čovek dogovori, može da bude miran.

Da li ćete svoj fizički izgled koristiti kao adut u kampanji?
- Ne razumem. Pa ne mogu da se umotam u čaršav kada sam pred kamerama.

Dobro, hoćete li se slikati recimo u bazenu? Mnogi su se skidali, polivali vodom...
- Neću.

Đilasovci kažu da ste vi Vučićev "trojanski konj"?
- Tu etiketu mi lepe već godinama, a da ih pitate šta taj termin tačno znači, pitanje je da li bi znali da objasne. Ponoviću ono što godinama govorim, otvoren sam za razgovore sa svima, nisam spreman za vlast po svaku cenu, mislim da sam to do sada i dokazao, a da li ću se sa nekim dogovoriti, zavisi od mnogo faktora.

Razlaz sa Đilasom, sa Sergejem ništa

Da li ste u komunikaciji s Draganom Đilasom?

- Naši politički putevi su se davno razišli, onda kad sam ja napustio DS, a on politiku. Nemamo redovnu komunikaciju i nismo se dugo čuli, ali nismo ni u kakvoj svađi.
Ne biste isključili predizbornu koaliciju sa Sergejom Trifunovićem?
- Sergeja poznajem 20 godina. Ali nije realna ta koalicija jer se naše politike dosta razlikuju.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anja

pre 4 godine

Coveka koji je sam sebi prepisao opstinsku fondaciju treba etiketirati kao Katarinu Rebracu da mu sva vrata budu zatvorena a ne da razmislja da osvaja vlast

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija