• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.11.2019

11:36

GOJKOVIĆ: Nastaviti odlučnu borbu protiv nasilja nad ženama

Politika

GOJKOVIĆ: Nastaviti odlučnu borbu protiv nasilja nad ženama

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je danas da je borba protiv nasilja prema ženama i nasilja u porodici jedan od prioritetnih ciljeva našeg društva

U izjavi za javnost podovom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Gojković kaže da podaci da je od početka godine u Srbiji ubijeno 28 žena, kao i da u više od polovine slučajeva nasilje u porodici nije bilo prijavljeno, govore o neophodnosti da sve institucije našeg društva pojačaju aktivnosti na suzbijanju nasilja, podršci žrtvama i ohrabrivanju žrtava da nasilje i nasilnike prijave.

- Posebnu pažnju je potrebno posvetiti sprečavanju i zaštiti od nasilja žena na selu, starijih žena i pružanju podrške i pomoći za njihovo osamostaljivanje - rekla je predsednica parlamenta.

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji je utvrdio jasne instrumente za borbu protiv ovog oblika nasilja i bolju koordinaciju državnih organa, kao i njihovu obučenost da prepoznaju nasilje prema ženama doneo je pomake, ali je važna njegova potpuna i dosledna primena i u narednom periodu, istakla je ona.

RADOJIČIĆ OBIŠAO SIGURNU KUĆU: Celokupno društvo da se uključi u rešavanje problema nasilja nad ženama!

- Pred nama je donošenje i novog zakona o rodnoj ravnopravnosti, na oosnovu najboljih praksi zemalja u regionu i iskustva drugih evropskih država, čiji je važan segment posvećen i suzbijanju nasilja nad ženama - rekla he Gojković.

Ona je apelovala na sve da prijave nasilje kada ga primete i da ne okreću glavu i pozvala sve institucije na nastavak odlučne borbe na suzbijanju nasilja nad ženama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija