• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

25.11.2019

17:44

ŠUTANOVAC LAŽLJIVCIMA ZAPUŠIO USTA: Srbija legalno izvozi oružje, bugarski portal pod nečijim uticajem pravi lažnu aferu! (VIDEO)

Politika

ŠUTANOVAC LAŽLJIVCIMA ZAPUŠIO USTA: Srbija legalno izvozi oružje, bugarski portal pod nečijim uticajem pravi lažnu aferu! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši ministar odbrane Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izneo je dosad nepoznate podatke o kreiranju afera kojima se pokušava uništiti srpska namenska industrija

Bivši ministar odbrane Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izneo je dosad nepoznate podatke o kreiranju afera kojima se pokušava uništiti srpska namenska industrija.

- Prošle godine je izašao u BIRN-u prvi tekst o porodici Stefanović. Na to niko nije reagovao, niti je bila tema. Sada to objavljuje Dilijana Gajtandžijeva i to postaje velika tema. Ona radi upravo na tom političkom nivou. Poslednja stvar koju je objavila bila je da mi prodajemo Ukrajini oružje - rekao je Šutanovac, a onda napravio malu digresiju:

- Saudijska Arabija je najveći uvoznik naoružanja na svetu. Velika Britanija, Francuska, Španija i Nemačka su najveći izvoznici naoružanja u ovu zemlju. Posbno bih izdvojio Nemačku koja je 2007. i 2008. godine osporavala izvoz pešadijskog naoružanja Vojsci Srbije. 

 

UZBUNJIVAČ MU DOŠAO GLAVE! Marku Bastaću prijava za sukob interesa!

 

Šutanovac je potom nastavio svoje izlaganje.

- Srbija kada izvozi naoružanje na kome je Saudijska Arabija označena kao "end user", naš problem tu prestaje. Jako je interesantno da u celoj ovoj priči niko ne spominje ministra spoljnih poslova koji daje saglasnost da li je država krajnji korisnik problematična ili nije, da li je pod sankcijama UN, OEBS-a, EU i sl. Ministarstvo spoljnih poslova kada da tu saglasnost, to više nije tema za ministarstvo odbrane, niti  ministarstvo policije, niti za BIA.

Evidentno je da da bugarski sajt, pod uticajem nekog ruskog faktora, napada oružje koje iz Saudijske Arabije završava u Jemenu, a pritom i bugarsko oružje završava na Bliskom istoku na raznim frontovima - rekao je Šutanovac.

- Zašto se mi branimo mogućnošću da smo izvezli naoružanje u Ukrajinu, a ta ista Dilijana Gajtandžijeva objavljuje da se našim oružjem Ukrajina bori protiv ruskoh vojnika, dok ruska vlast demantuje da u Donbasu ima njihovih vojnika - zaključio je Šutanovac.

Detaljnije o onom što je govorio Šutanovac pogledajte u priloženom snimku: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 4 godine

Do juče ste pljuvali dotičnog a sada ga odjednom citirate i podržavate.....c c c c

Branko

pre 4 godine

Opa, pa vama smeta kad covek govori ISTINU !!!!???? Vi ste naucili izgleda da pravite ISTINU-LAZI kako to vama odgovara !!!!???? Vidim da vam vise smeta Vucicevic nego Marinka Tepic, znaci to je dokaz te vase politike !!!???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija