• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

27.11.2019

07:51

ĐILASOVCI PLJUJU DRŽAVU, A OD NJE UZIMAJU SVE ŠTO MOGU!  Boško i "bojkotaši" za 330 dana nerada uzeli 41.360.000!

Politika

ĐILASOVCI PLJUJU DRŽAVU, A OD NJE UZIMAJU SVE ŠTO MOGU! Boško i "bojkotaši" za 330 dana nerada uzeli 41.360.000!

Podeli vest

Osnovna poslanička zarada sa paušalom iznosi 107.427 dinara. Tako su građani Srbije za 35 poslanika "bojkotaša" od početka 2019. godine iz budžeta dali silne milione

Lider Dveri Boško Obradović i ostali poslanici koji zajedno s njim već 330 dana bojkotuju rad Skupštine Srbije definitivno su dokazali da im je novac važniji od svakog principa!

Kako Informer saznaje u republičkom parlamentu, oni su na blagajni Skupštine Srbije za 11 meseci nerada uredno naplatili 41.360.000 dinara samo na ime plata i paušala!

Nisu gadljivi na pare

Prema dostupnim podacima, osnovna plata u parlamentu iznosi 76.732 dinara, na koju se dodaje poslanički paušal od 30.695 dinara, tako da je prosečna mesečna poslanička zarada 107.427 dinara.

Toliko najmanje mesečno prima i 35 poslanika koji se prema rečima predsednice skupštine Maje Gojković nalaze u "povremenom bojkotu". Reč je o poslanicima Demokratske stranke, Narodne stranke, pokreta Dveri, Socijaldemokratske stranke i Kluba samostalnih poslanika, koji predvodi potpredsednica Đilasove stranke Marinika Tepić...

BOŠKO I DVERI NAPALI MARINIKU ZBOG SE*SA!? Nova afera drma opoziciju!

Foto: Informer DN

SEDNICE IGNORIŠU ALI LOVU NE Boško Obradović i poslanici opozicije

Kako ti opozicioni poslanici okupljeni oko Saveza za Srbiju, a koje u parlamentu praktično predvodi Boško Obradović, od januara nisu ušli u skupštinske klupe, lako se dolazi do računice da je za 11 meseci nerada njih 35 uzelo 41.360.000 na ime plata.
- Računica je jasna i tu nema greške. Precizno je propisano koliko iznosi osnovna zarada poslanika na radu u Skupštini, koliko paušal, koliko dnevnice, troškovi putovanja... Njima to svakog meseca uredno legne na račun ili podignu na skupštinskoj blagajni. To je novac svih građana Srbije, koji plaćaju takozvane bojkotaše iako oni ove godine nemaju jedan jedini radni dan. Nisu došli ni sada kad se glasa o budžetu, ni kada se donosio Tijanin zakon... - kaže naš izvor iz parlamenta.

ĐILASOVCI, MOŽETE SAMO DA JEDETE GO*NA! Sergej Trifunović stao u odbranu Jelene Anasonović koja je otkrila kako je Savez za Srbiju preoteo protest "1 od 5 miliona"!

Koliko košta jedan "bojkotaš"

* Redovna plata u parlamentu 76.732
* Poslanički paušal 30.695
* "Bojkotaš" mesečno košta 107.427
* Za 11 meseci "bojkotaš" naplati 1.181.000
Obradović naplaćuje i ovo
* Naknada za odvojen život 21.714
* Stanarina 35.000

Ovo šokantne podatke juče je potvrdio i poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković, koji podseća da su "bojkotaši" poslednji put bili u skupštinskoj sali početkom decembra prošle godine!
- Oni praktično nemaju nijedan radni dan u ovoj godini, a plate uredno uzimaju. Na taj način oni pokazuju svoj odnos prema funkciji koju obavljaju, prema Narodnoj skupštini, ali što je najvažnije, i prema građanima koji su ih birali. Da stvar bude gora, velika većina među njima je na stalnom radu u Narodnoj skupštini... Ovo, dakle, jeste vrhunski primer licemerja i neodgovornosti, da neko skoro godinu dana ne radi svoj posao, a prima platu. Drugim rečima, oni bojkotuju sednice Skupštine, ali ne bojkotuju plate, putne troškove, skupštinski restoran i dnevnice za službena putovanja, na koja vrlo rado idu. Pouzdano znam da bi se neki od njih i vrlo rado vratili u parlament, ali im to ne dozvoljava njihov šef Dragan Đilas - napominje Marković.

Moralna nedoslednost

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je opoziciji okupljenoj oko SZS državni novac važniji od ideje bojkota.
- Ova vrsta moralne i političke nedoslednosti pristaje SZS jer svedoči da im je novac uvek i od svega draži. Jasno je da, ako je novac preči od bojkota, bojkot nije suštinski važan i da nije moralno obavezujući sadržaj. Bojkot je smokvin list za političku nemoć, utočište od izvesnog poraza na izborima i prva pretpostavka za nasilno preuzimanje vlasti - zaključuje Vuk Stanković.

Boško uzeo i 623.854 dinara za stan u Beogradu


Lider Dveri Boško Obradović bojkotuje Skupštinu Srbije, ali ne i stan u Beogradu koji mu parlament plaća. Naime, Obradoviću, koji je iz Čačka, Skupština svakog meseca plaća 35.000 dinara za stanovanje u Beogradu, uz dodatnih 21.714 dinara koliko mu pripada kao naknada za odvojeni život, na koju takođe nije gadljiv.
Prostom računicom dolazi se do toga da Obradoviću Skupština mesečno pored plate daje i 56.714 dinara za stan i život u Beogradu, pa je on za 11 meseci nerada po tom osnovu uzeo uzeo 623.854 dinara.





 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abe

pre 4 godine

Zakon lepo kaže: Ako lice "toliko" dana ne dođe na posao (radno mesto) automatski mu prestaje radni odnos. Međutim izgleda da se zakon primenjuje samo na radničku klasu, političari, demagozi i džabalebaroši su izuzeti od zakona. Jeste da su oni izabrani, ali narod koji ih je izabrao, izabrao ih je da rade i zastupaju njihove interese, a ne da oni taj isti narod ubeđuju da u ovim okolnostima ne treba raditi. Da li mogu i oni koji su ih izabrali da ne rade, od čega i kako će živeti ako ne rade. To štto oni ne rade kriva je država, ona je tu podbacila. Mogu oni protestvovati, ali samo kad izvrše svoje radne obaveze.

Sumadinac

pre 4 godine

Odmah po hitno oduzetijim mandate, dnevnice isto oduzeti i taj novac, pomoci siromasne i bolesnu decu, sramota. Ja zivim na zapadu moj Brale neka ovde uradi tako nesto neki poslanik pitao bi ga bali bi dobijo satnicu. Nikad. Bagra bezvredna nema u Srbiji zakonske Drzave u tom je problem jer je isto ogroman broj sudija korupiran kao i oni sami.

Goran

pre 4 godine

Šta se dešava sa radnicima koji ne dodaju na posao tri dana. Dobiju otkaz. I ovima bi trebalo isto tako s tim što bi morali da vrate novac koji su uzeli a da ga nisu zaradili.

Cica Mrsoje

pre 4 godine

Treba doneti odredbu - ako ne prisustvujes sednicama , nema plate. I prica zavrsena.

Buba

pre 4 godine

Da li se tako opravdava poverenje gradjana koje ih je izglasalo. Sramota. Oni su rodjeni da uzimaju i pljackaju. Samo se za to bore.

Ljubiša

pre 4 godine

Nisu oni krivi,kad im se može,nego vlast koja to toleriše...pa Djilas nije 4 godine prisustvovao kao odbornik grada,a dobijao je pare...treba ih naterati da sve to vrate,i nema priče,pa neka se žale kome hoće.

zora

pre 4 godine

Uvesti sistem poentiranja kartona pri dolasku na posao. Naravno prilikom poentiranja se ukljuci kamera da nebi tvoj drugar otkucao karton za tebe. Kad si na bolovanju opravdanje od doktora,ali s obzirom da se zna da se doktori podplacuju za takve stvari ne vise od sedam dana, sem operacija.Da li plate primaju i u GSP ako ne dodju na posao. Za sve drzavne RADNIKE (i oni su izabrani da rade) isti uslovi plata.

Rade

pre 4 godine

Isključivi krivac za ovako nešto je država. Jeste da ih je narod izabrao, ali taj narod ne može da ih kazni ako ne rade, to treba da uradi država odnosno skupština, jer oni tamo rade i vode se na platnom spisku.

Djekson

pre 4 godine

Kako nisu radili kad znamo sve šta su radili Farbali su Šetali se Drali se Lepili su plakate Sastanci sa Doruckom Maltretiranje Davanje izjava Gostovanja Ima tu još za nabrajanje I to sve u korist Drzave

Nikola

pre 4 godine

Bošku Obradoviću nije dovoljno što uzima sve od naroda i vandališe na teret naroda Srbije. Ako već bojkotuje zašto uzima platu, dnevnice a pritom ne ide na poso.

AMatić

pre 4 godine

Ovako nešto nema ni zemlji dembeliji. Radio ne radio plate ide. Ali nisu krivi oni koji primaju taj novac za nerad nego oni koji isplaćuju nerad tih dangubaša. Poštovani AVučiću molimo Vas prispitajte ovaj slučaj i ukinite neradnicima plaćanja za nerad. BILO BI DOBRO DA IM SE ODUZMU TE NEZARAĐENE PLATE I DNEVNICE.

baron

pre 4 godine

Menjati pod HITNO broj poslanika u Skupštini i uslove osnivanje političkih partija i udruženja.Ovo se više ne može izdržati.Samo Vas gledamo kako se bahatite.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija