• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

27.11.2019

21:12

OTKRIVAMO DEFINITIVNI DOKAZ DA JE ZAPAD SAUČESNIK ŠIPTARSKIH TERORISTA!  Unmik oslobodio braću Mazreku!

Politika

OTKRIVAMO DEFINITIVNI DOKAZ DA JE ZAPAD SAUČESNIK ŠIPTARSKIH TERORISTA! Unmik oslobodio braću Mazreku!

Podeli vest

Šef Unmika Klint Vilijamson 25. marta 2002. tražio od srpskih vlasti da se Bekim i Ljuan Mazreku, koji su 2001. osuđeni na po 20 godina zbog masakra Srba u Klečki, prebace u zatvor Dubrava na Kosovu. Braća Mazreku ubrzo potom puštena na slobodu i odmah su napustila pokrajinu

Šiptarske teroriste, braću Bekima i Ljuana Mazrekua, osuđene za masakr nevinih srpskih civila u selu Klečka 1998. oslobodili su šefovi Unmika!
 

Zločinci najgore vrste

Braća Mazreku su zločinci najgore vrste koji su izbegli kazne
Vladimir Lazarević, general


Kako pokazuje dokumentacija do koje smo došli, šef Unmika Klint Vilijamson je 25. marta 2002. godine tražio od tadašnjih srpskih vlasti da se braća Mazreku hitno prebace na izdržavanje kazne u zatvor Dubrava na Kosovu. Gotovo odmah po završetku transfera Mazrekuovi su pušteni na slobodu i odmah su napustili pokrajinu! Ovi teroristi osuđeni su zbog ubistva i spaljivanja 22 srpska civila sredinom jula 1998. godine u Klečki. Kako su i sami Bekim i Ljuan Mazreku priznali, nedužni Srbi su u Klečki najtrašnije mučeni, izvođeni pred streljački vod i ubijani, da bi zatim bili spaljivani u krečani!

Foto: Informer DN

Moj ugao

MARKO ĐURIĆ
KANCELARIJA ZA KIM


Priština je u dalje u zamci sopstvenog pomućenog rasuđivanja i zarobljena je u odavno prevaziđenim ekspanzionističkim nacionalističkim projektima i u košmaru devedesetih godina prošlog veka.


Sami priznali zločine
Prema rečima braće Mazreku, srpski civili u Klečki su mučeni, a žene i deca su silovani. Ljuan Mazreku je, po sopstvenom priznaju, silovao jednu od srpskih devojčica koja je tada imala između 12 i 15 godina, dok je osmogodišnjem dečaku odsekao uvo! Pošto su priznali zločine, osuđeni su 2001. godine pred Okružnim sudom u Nišu na po dvadeset godina zatvora (što je tada bila najteža kazna), ali kaznu nisu do kraja odležali!

 

 

BEDŽETE, KAD VEĆ DAJEŠ PARE, DAJ I TIH PET EVRA! BESNI RAT između Rame i Pacolija! Albanski premijer ODUVAO Prištinu: Objasnite građanima da NEMA ŠANSE...

 


Šef Unmika Klint Vilijamson, direktor Odeljenja za pravosuđe, tražio je 25. marta 2002. godine od srpskih vlasti da se braća Mazreku 'iz humanitarnih razloga' prebace na izdržavanje kazne u zatvor Dubrava na Kosovu. Bekim i Ljuan su u proleće 2002. bili među 104 zatvorenika koji su iz srpskih zatvora prebačeni do administrativne linije sa Kosovom, a preuzeo ih je Džejms Skot, tadašnji zamenik Klinta Vilijamsona, koji je od svog šefa dobio punomoćje da obavi transfer. Braća Mazreku, pokazuje dokumentacija, odmah po dolasku na Kosovo su oslobođena i odmah su otputovala u Švajcarsku, gde se najverovatnije i danas nalaze.

Foto: Informer DN

Pavić: Prvorazredni dokaz
da Zapad štiti sve teroriste

 

Politikolog Aleksandar Pavić kaže da su ovo važni dokumenti iz kojih se vidi u kojoj su meri pripadnici takozvane međunarodne zajednice bili saveznici šiptarskim teroristima.


- Zapadni saveznici terorista do danas ne dozvoljavaju da se šiptarskim zločincima sudi. Ovi dokumenti su prvorazredni dokaz o zaštiti koju su teroristi uživali, a očigledno je još uživaju. Ovde nije reč o samo o šiptarskim teroristima već i o svim drugim teroristima koji su radili prljave poslove za vodeće zapadne sile - naglašava Pavić.


Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu, komentarišući ove navode potvrđuje da je braću Mazreku u ime Unmika preuzeo Klint Vilijamson, koji je posle ove funkcije bio tužilac u Sudu za OVK.


- Upravo je on ključni krivac koji je oslobodio braću teroriste, koji su sami priznali da su ubijali srpske civile i silovali decu. Naravno, deo odgovornosti je i na tadašnjoj vlasti, koja je poverovala strancima da će Mazrekuovi izdržavati kaznu na Kosovu. Ne sme se zaboraviti i da su braća Mazreku teretili Fatmira Ljimaja da im je naredio da počine zločine... Ali izvukli su se, a neće biti optužen ni Ljimaj. Stiče se utisak da za monstruozna ubistva Srba niko nikada neće odgovarati - podvlači Spasić.

AMERIMA OSTALA TRI MESECA DA ZAUSTAVE SRBIJU I PUTINA! Vašington će nas proglasiti za "vojnu opasnost" po SAD!

 


Neviđena sramota
I general Vladimir Lazarević kaže da su braća Mazreku zločinci najgore vrste koji su izbegli kazne.
- Oni sami su tokom suđenja priznali svoje monstruozne zločine nad srpskim civilima, silovanje maloletne devojčice pred majkom, a potom spaljivanje ljudi u krečani u Klečki u rejonu Suve Reke, sredinom 1998. godine. Osuđeni su od nadležnog suda, a potom pušteni i amnestirani. Neviđena sramota za takozvanu međunarodnu zajednicu, ali i za tadašnju srpsku vlast i državu - zaključuje Lazarević.
 

Činjenice

 

* U selu Klečka 27. avgusta 1998. godine srpske policijske snage razbile su jako terorističko uporište
* Otkriveni su krematorijum u kom su spaljivana tela ubijenih Srba i baza terorističke OVK sa centrom za obuku i skladište municije
* Zarobljeni teroristi iz Mališeva Ljuan i Bekim Mazreku na suđenju u Nišu izjavili su da su u Klečki tokom jula 1998. zarobljena, ubijena i spaljena 22 srpska civila
* Civili su mučeni, silovani, izvođeni pred streljački odred i ubijani, a spaljivani su da bi se uništili dokazi. Medutim, u peći je ostalo nekoliko delimično spaljenih tela
* Braća Mazreku su 2001. godine pred Okružnim sudom u Nišu osuđena na po dvadeset godina zatvora




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Na slobodu su ih pustili žuti; o tim zločincima sada ne govori niko od žutih, čiji članovi su u sadašnjim opozicionim partijama (Borko Stefanović, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Dragan Đilas itd) a bilo bi zanimljivo saznati šta imaju da kažu ti koje sam pomenula.

Arhivator

pre 4 godine

stize kazna .. svakako .. arhivatori zapisuju ..

perhan

pre 4 godine

Ispitati i kazniti onoga koje zlocince pustio iz zatvora.To samo kod nas moze da se dogodi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija