• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

02.12.2019

09:46

AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZBOG... Isplivalo nikad viđeno pismo Slobodana Miloševića u kojem je otkrio DRŽAVNE TAJNE!

Politika

AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZBOG... Isplivalo nikad viđeno pismo Slobodana Miloševića u kojem je otkrio DRŽAVNE TAJNE!

Podeli vest

Bivši predsednik, u odgovoru na optužbe da je podstrekivao funkcionere da nezakonito pribavljaju drugima korist, kaže da su ti drugi bili država i narod, odbrana i bezbednost zemlje i privrede

Nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević lično je 2. aprila 2001. napisao istražnom sudiji Okružnog suda žalbu na rešenje o pritvoru zbog optužbi da je zloupotrebljavao službeni položaj, čiji sadržaj sada prvi put javnost ima priliku da vidi. Milošević je, posle višednevnog odbijanja da se odazove sudskom pozivu zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšen u državnoj vili na Dedinju 1. aprila 2001. godine.

U žalbi Milošević navodi da u rešenju o sprovođenju istrage piše da je najviše funkcionere i potpredsednike Savezne vlade Nikolu Šainovića, zaduženog za privredu, i Jovana Zebića, zaduženog za finansije, kao i direktora Carine Mihalja Kertesa, podstrekivao da nezakonito pribavljaju drugima korist i to “od 1994. pa do 5. 10. 2000. godine”.

- Ti "drugi", u čiju se korist radilo sve ovo vreme, isključivo su napa država i narod, odbrana i bezbednost naše zemlje i naše privrede. Na saslušanju kod istražnog sudije, u prisustvu okružnog javnog tužioca i svog branioca, verujem da sam objasnio da su se razgovori kod mene, u svojstvu predsednika Srbije, sa državnim funkcionerima koji pokrivaju ekonomski sektor Savezne vlade odnosili na potrebu podrške ekonomskim zadacima Srbije, u vreme početka sprovođenja antiinflacionog programa 1994. a ne na bilo kakva "nagovaranja" i zloupotrebu službenog položaja - piše Milošević.

Foto: printsjkrin Youtube

On je pisao da su ti zvanični razgovori bili "odgovorno razmatranje najvažnijih pitanja za opstanak zemlje u uslovima totalnog embarga i rata preko Drine, u kom smo pomagali svoj narod".

- Što se tiče sredstava trošenih za oružje, municiju i ostale potrebe Vojske Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, ti se izdaci nisu mogli iz razloga državnih interesqa, kao državna tajna, prikazivati u Zakonu o budžetu, koji je javni dokument. Isto se odnosi na izdatke za opremanje snaga bezbednosti i posebno specijalnih antiterorističkih snaga "od igle do lokomotive" - od lakog naoružanja i opreme do helikoptera i ostalih sredstava koja i danas stoje tu gde su", piše Milošević i dodaje da “rešenje o pokretanju istrage odaje utisak da se neko, i to u ovom slučaju šef države, bavio nagovaranjem najviših funkcionera da nešto ukradu ili potroše za lične stvari.

- Što se tiče novca za SPS, želim da skrenem pažnju na činjenicu da su i nikola Šainović, i Dušan Matković, i Mihalj Kertes i drugi, kao visoki funkcioneri partije, prikupljali novac za partiju i da mi nije poznato da su ti ljudi bilo šta ukrali ili proneverili. Naprotiv, verujem da nisu - navodi Milošević, kao i da se on "nije bavio pitanjem partijskih finansija".

- Istovremeno, naglašavam da nikad nisam ni koristio ni jedan dinar, niti jedno materijalno sredstvo partije, niti bilo koje vozilo partije. Nikada, ni direktno, ni preko nekog drugog lica, nisam primio nikakav novac za moje lične potrebe. Osim plate, sve vreme na funkciji predsednika SRJ, drugih primanja nisam imao - istakao je Milošević.

NA STOLU JE BILA PONUDA OD 5,5 MILIJARDI DOLARA! NASTAO JE TAJAC, A ONDA SU SE OGLASILI MILOŠEVIĆ I TUĐMAN: Šta se desilo na sastanku koji je promenio sudbinu Jugoslavije

MILOŠEVIĆ JE TAD POBESNEO! RECI PRIJATELJIMA IZ VAŠINGTONA DA SE NE ZAJEB*VAJU SA MNOM! Gađao ga je u glavu, a onda je usledilo: Ispustili ste priliku u Dejtonu, SAD ĆE VAS UDARITI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 4 godine

Posle rata svi generali su najpametniji. Prava je magija kako smo uspeli preziveti. Nigde prijatelja da pomogne. Sankcije! Rusi razbijeni, niotkuda nikakva pomoc. Dobro smo preziveli. Manijacko bombardovanje. Izgradnja porusenog. Vise je tada izgradjeno nego za vlasti zutih skotova koji su nezakonito prodali Predsednika Srbije i nikom nista. Danas nije lako, napadi sa svih strana ali imamo ko nam moze vojno pomoci ako zatreba sto nebih valjalo da dodje do najgore solucije. Plasim se da cemo platiti cenu, nigde trga ni ulice Narodnim heroima, partizanima, oslobodiocima,vec ustasama i cetnicima dajemo ulice. Gazimo po prolivenoj krvi oslobodioca. To se placa ako se ne ispravi zuta katastrofalna greska.

PANTELIJA

pre 4 godine

ЈЕЛИ ТО ОНИМ "ПАРТИЗАНИМА" ШТО ПОСТРЕЉАШЕ СИЛАН НАРОД ПО СРБИЈИ (НИШТА МАЊЕ ОД НЕДИЋА, ДРАЖЕ И ЉОТИЋА) ПОСЛЕ "ОСЛОБОЂЕЊА"? ЈЕЛИ ТО ОНИМ ПАРТИЗАНИМА ШТО ДОЂОШЕ ИЗ РАЗНИХ ВУКОЈЕБИНА И ЗАУЗЕШЕ ДЕИЊЕ И СЕЊАК? ЈЕЛИ ТО ОНИМ ПАРТИЗАНИМА ШТО СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ, РОЂАКЕ И КУМОВЕ ОТЕРАШЕ НА ГОЛИ ОТОК ИЗ ПУЗМЕ И ОСВЕТЕ, ДА БИ ПРИКРИЛИ СВОЈЕ НЕЧОВЕШТВО У ТОКУ РАТА И ЈЕ*АЛИ ИМ ЖЕНЕ (БАЛЕРИНЕ , ГЛУМИЦЕ И РЗАНОРАЗНЕ ПРОСТИТУТКЕ) ДОК СУ ОНИ НА РОБИЈИ? ЈЕЛИ ТО ОНИМ ПАРТИЗАНИМА ШТО СУ ИМ ЋЕРКЕ ОРГАНИЗОВАЛЕ СЕКС ОРГИЈЕ УЗ ДРОГУ И ВИСКИ И ПОГУБИЛЕ ТАТИНО ОРДЕЊЕ СА ДИЈАМАНТИМА, А ДАНС СУ ДЕМОКРАТСКИ И ЕВРОПСКИ ОРИЈЕНТИСАНЕ? ЈЕЛИ ТО ОНИМ "ПАРТИЗАНИМА" ШТО РАСТУРИШЕ ЈУГОСЛАВИЈУ? ПА Д А Ј И М У Л И Ц Е КО ТИ БРАНИ.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija