• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2019

08:08

DUŠANKA POKUŠALA DA OTRUJE DRAGIŠU (85) I ČEDOMIRA (89) ZBOG 30.000 EVRA! Ovo su detalji DRAME U ŽELEZNIKU

Politika

DUŠANKA POKUŠALA DA OTRUJE DRAGIŠU (85) I ČEDOMIRA (89) ZBOG 30.000 EVRA! Ovo su detalji DRAME U ŽELEZNIKU

Podeli vest

Dušanka T. privedena jer je Dragiši Jovanoviću (85) i Čedomiru Blagojeviću (89) namerno u hranu stavljala veliku količinu "bromazepama" * Ona je odlučila da ih ubije jer nije mogla da im vrati novac

Dušanka T. (69) iz beogradskog naselja Železnik uhapšena je u subotu zbog sumnje da je tokom novembra u dva navrata lekovima pokušala da otruje dvojicu staraca od kojih je prethodno ukupno pozajmila oko 30.000 evra. Ona im je spremala ručak u koji bi stavljala veću količinu "bromazepama", a zatim ih terala da sve pojedu.

PIJANA ŽENA TUKLA PUTNIKE U AUTOBUSU, NAPALA I VOZAČA! Nezapamćena scena na liniji 95!

Prema saznanjima Informera, Dušanka, koja je tim starcima održavala stanove, sumnjiči se da je 1. novembra prvo pokušala da ubije Dragišu Jovanovića (85), a 25. novembra i Čedomira Blagojevića (89).

Izbegavala da vrati novac

- Ona je od Dragiše Jovanovića tokom više godina pozajmila oko 20.000 evra. Kad god bi dolazila da mu sprema stan molila ga je da joj pozajmi pare. Pričala je kako je u lošem materijalnom položaju, a nesrećni čovek bi se sažalio i stalno bi joj pozajmljivao novac - kaže izvor Informera iz istrage.

Nakon izvesnog vremena Dragiša je počeo da je pritiska da mu vrati pare preteći da će sve reći njenom sinu i policiji.
- Dušanka je tada odlučila da otruje starca. Spremila mu je ručak i u hranu stavila nekoliko bromazepama. Nakon toga je Dragišu naterala da pojede sve iz tanjira, a zatim otišla iz stana. On se ubrzo onesvestio, a na podu dnevne sobe ga je pronašla ćerka, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i tako mu spasla život - objašnjava naš sagovornik.

POSLE ŽESTOKE SVAĐE IZVADIO PIŠTOLJ ISPOD STOLA I PUCAO MU U NOGE! Radovac na splavu ranio kontroverznog biznismena Žareta Vaćka!

Foto: stock

Prema njegovim rečima, osumnjičena je nakon toga, po istom receptu, 25. novembra pokušala da otruje i drugog starca kome je dugovala novac.
- Dušanka je pomagala u kućnim poslovima i Čedomiru Blagojeviću (89), kog je poznavala još iz fabrike "Ivo Lola Ribar". Ona je i od njega stalno uzimala pare na zajam pravdajući se da jedva krpi kraj sa krajem. Utvrđeno je da joj je Čedomir tokom vremena da oko 10.000 evra - kaže izvor iz istrage.

Prema rečima Informerovog sagovornika, prošlog ponedeljka Dušanka je, kao i mnogo puta do tada, došla kod Čedomira da popiju kafu.
- Ponudila se da mu podgreje ručak i da mu postavi da jede, što je nesrećni starac i prihvatio. U hranu je ponovo izdrobila nekoliko "bromazepama" i potom svom prijatelju dala da jede. Čedomir se ubrzo onesvestio, a njega je bez svesti za kuhinjskim stolom našla snaja, koja je pozvala Hitnu pomoć - naveo je on.

Slučaj je otkriven nakon što je Čedomir ispričao da sumnja da mu je Dušanka nešto sipala u hranu.

Priznala zločin

- Inspektori su otišli kod Dušanke, koja je priznala šta je uradila. Rekla je da to nije jedini slučaj, već da je početkom novembra pokušala da otruje i Dragišu Jovanovića - dodaje on.

Protiv uhapšene žene biće podnete dve krivične prijave, i to za pokušaj ubistva i pokušaj ubistva iz koristoljublja, za šta su zaprećene višegodišnje zatvorske kazne.

Komšije Dušanke T. kažu da joj je sin pre desetak godina kupio stan i da nije pravila nikakve probleme.
- Ipak, volela je da zabada nos u tuđe stvari, da zna sve o svakom. Kad god bi se neko doselio, ona je nenajavljeno išla njima u posetu. Tako je htela da vidi kako su opremili stan i da li su bogati - kaže jedan od komšija, i dodaje:
- Za Dragišu i za Čedomira je znala da unapred plaćaju račune u kešu, da imaju novca i zato im se prišljamčila. Pa oni su od nje mnogo stariji, šta mislite što bi se sa njima družila. 

Pomagala sinu i snaji


Reporterima Informera juče je Dušankin rođak, koji nije želeo da mu se pominje ime, rekao da policija nije javila njenom sinu za ceo slučaj, već je on to saznao od komšija.
- On živi nekoliko ulica odavde sa ženom i ćerkom, koja je nepokretna. Znam pouzdano da im Dušanka nikada nije tražila novac na zajam niti se žalila da ima bilo kakvih novčanih problema. Čak bi im ona neretko nudila novac i pomoć. I njemu i snaji je teško palo kada su čuli da je uhapšena - rekao je on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija