• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik/Telegraf

02.12.2019

10:17

LUKAŠENKO JE JEDINI ŠEF DRŽAVE KOJI JE DOŠAO U SRBIJU TOKOM BOMBARDOVANJA! NATO je upozorio da nije bezbedno, a on se sastao sa Miloševićem dok su padale bombe!

Politika

LUKAŠENKO JE JEDINI ŠEF DRŽAVE KOJI JE DOŠAO U SRBIJU TOKOM BOMBARDOVANJA! NATO je upozorio da nije bezbedno, a on se sastao sa Miloševićem dok su padale bombe!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko danas stiže u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Aleksandar Vučić.

On je izjavio da će ga sa radošću dočekati, i podsetio da predsednik Belorusije nikada nije bio protiv interesa naše zemlje. Na dobre prijateljske odnose Lukašenka i srpskog naroda podsetio je i novinar Alekander Zimovski, koji je u svojim memoarima opisao kako je 1999. godine, uprkos NATO preporukama da ne putuje u Srbiju, on ipak odlučio da dođe na sastanak sa tadašnjim predsednikom SR Jugoslavije, Slobodanom Miloševićem.

- Lukašenko je bio jedini šef države koji je tokom bombardovanja posetio našu zemlju i time pokazao ljubav prema srpskom narodu. Lukašenko jako dobro poznaje našu poziciju i stanje u Srbiji - izjavio je Vučić prilikom dvodnevne posete Belorusiji u junu ove godine.

Na to je podsetio je i novinar, jedan od nekadašnjih lidera Bel-tele-radiokompanije i voditelj programa "Resonance", Alekander Zimovski, koji je u svojim memoarima opisao svoj let za Beograd tokom vazdušnih napada 1999. godine, gde se našao u pratnji predsednika Lukašenka, koji je iz Minska odletio za Beograd kako bi se sastao sa predsednikom tadašnje SRJ Slobodanom Miloševićem.

- Kada smo poleteli iz Minska, sa čuđenjem i dozom straha smo otkrili padobrane ispod svojih sedišta. Ležali su na mestu na kom su obično smešteni prsluci u avionima. Pravi vojni padobrani, pokazali su nam kako da ih pričvrstimo - priseća se Zimovski.

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM DAJE "MIGOVE" BRATSKI: Predsednik Aleksandar Vučić otkrio detalje UGOVORA O VOJNOJ SARADNJI!

NATO je i pre poletanja predsedničkog aviona javio da ne može garantovati bezbednost, navedeno je u memoarima, ali se na put ipak krenulo.

Foto: ilustracija/Tanjug

Sastanak lidera održan je u rezidenciji nedaleko od Beograda. Razgovori predsednika trajali su oko tri sata, dok su se u pozadini čule detonacije, pojačane zvukom sirena.

(FOTO) U BELORUSIJI KAO KOD KUĆE: Vučić na svečanoj večeri koju je priredio Lukašenko

Predsednik Lukašenko stigao je i da obiđe grad tom prilikom i vidi neke od pogođenih lokacija, naveo je novinar.

- Prilično sablasan prizor kada nema polovine zidova, i kreveta, samo fragmenata neke medicinske opreme, koji vise na ruševinama. Stvarni udar bombe ili rakete izgledao je vrlo depresivno - kaže Zimovski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojša

pre 4 godine

U politici i diplomatiji ne postoji ljubav prema nekom narodu! U pitanju su samo politički ciljevi i dugoročniji strateški interesi. Jasno je da se ovde preklapaju bezbednosni i ekonomski interesi Srbije, Rusije i Belorusije.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Постоји и љубав...Поготово када знате да Ваш народ ВОДИ ПОРЕКЛО ОД СРПСКОГ...И да му је прапостојбина на Сави и "Дунају" како Белоруси певају у својим старим, античким песмама.... То је познавање сопствене историје и националног ИДЕНТИТЕТА...Ту није примаран "интерес"...! Зато површно оцењујете ову ствар...Штета, коментар би Вам био комплекснији и квалитетнији...

Max

pre 4 godine

To je pravi prijatelj,iako sam bio ovdje u vreme bombardovanja za ovo nisam znao!

Milutin

pre 4 godine

Bombardovanje je bilo pre 20 godina, a ovaj je jos na vlasti u Belorusiji. Odlican primer... Dace Bog i bratska Rusija da i predsednik Vucic bude na vlasti u Srbiji bar jos 20 godina. Sto kaze narod mi za boljeg ne znamo a gori nam ne treba!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija