• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2019

22:47

RASKRINKAN! HRVATSKI ŠPIJUN IMAO JEDAN ZADATAK, TIČE SE RATNIH ZLOČINA! Evo koga je vrbovao i zašto!

Politika

RASKRINKAN! HRVATSKI ŠPIJUN IMAO JEDAN ZADATAK, TIČE SE RATNIH ZLOČINA! Evo koga je vrbovao i zašto!

Podeli vest

Suspendovani hrvatski policajac Nikola Kajkić, protiv koga je srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podigla krivičnu prijavu za špijunažu, nazvao je danas otpužbe koje mu se stavljaju na teret "glupostima, lažima i konstrukcijama"

Bivši istražitelj MUP-a Hrvatske za ratne zločine na poljoprivrednom dobru "Ovčara", rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da je časno i odgovorno radio svoj policijski posao, sve dok u julu nije udaljen iz službe zbog teške povrede službene dužnosti, prenela je Hina.

Kajkić tvrdi da mu je jedini prioritet bio pronalazak grobnica s nestalim osobama.

- Ako je greh u Srbiji doći do informacije gde su nestali, onda je to sramota od države - dodao je.

Kajkić, koji je predsednik Nacionalnog sindikata policije Hrvatske, tvrdi da nema nikakve veze sa hrvatskom obaveštajnom službom i da nikada nije bio agent.

Kajkić tvrdi i da mu je posle suspenzije u MUP-u "srpska obaveštajna služba tri puta nudila novac za saradnju i povezivanje sa srpskim agentima u Hrvatskoj, i to preko Dražena Letića koga Srbija zajedno sa njim sumnjiči za špijunažu".

On još tvrdi da su od njega srpske službe tražile podatke o iskazima Srba u predmetu Ovčara, kao i spajanje sa osobama koje u Hrvatskoj izdaju pasoše i mogu da provere za kojim se građanima traga u Hrvatskoj, a žive u Srbiji.

BIA RASTURILA MREŽU HRVATSKIH ŠPIJUNA! Vrbovali i pripadnike policije, PLANIRALI AKCIJE PROTIV SRBIJE!



O svemu je tome, kako kaže, obavestio hrvatsku službu, ali do danas nije dobio odgovor.

Odbacio je i bilo kakvu povezanost hrvatskog fudbalera Luke Modrića sa slučajem, tvrdeći da ga nikad nije video, a smatra da je ime fudbalera pominjano jer je, kako navodi, službama trebalo "neko zvučno ime".

Srpski mediji su pominjali Modrića kao mogućeg finansijera, navodeći da je imao motiv kako bi prikupljenim podacima diskreditovao hrvatskog državnog tužioca Miroslava Kraljevića koji ga je gonio zbog navodnog davanja lažnog iskaza u postupku protiv braće Mamić.

BIA je 28. novembra podnela krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv Kajkića i srpskog državljanina Dražena Letića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža iz člana 315 Krivičnog zakonika Srbije.

BIA je saopštila da je ustanovila da je svoje angažovanje na teritoriji Srbije sprovodio ilegalno, realizujući tajne, konspirativne i obaveštajne aktivnosti, mimo postojećih procedura i zvaničnih kanala komunikacije i saradnje, koji postoje između policijskih i pravosudnih struktura dve zemlje.

- Navedeno je realizovao po nalogu hrvatske obaveštajne službe i desničarskih političkih struktura u Hrvatskoj, sa krajnjim ciljem da se pred međunarodnim instancama dovede u pitanje sposobnost pravosudnih institucija naše zemlje da postupaju u skladu sa zakonom, da se ukaže na navodni politički uticaj na pomenute odluke suda, i da se ugroze bezbednost, politički položaj i ekonomska stabilnost naše države - saopštila je BIA nakon što je podnela krivičnu prijavu protiv Kajkića i Letića.

POD OVIM LAŽNIM IMENIMA U HRVATSKIM PASOŠIMA krili su se NAJPOZNATIJI SRPSKI KRIMINALCI

 



Letić, bivši pripadnik MUP Srbije, u dosijeu BIA u koji je "Blic" imao uvid, pominje se kao srpska veza Kajkića.

Kako se, pored ostalog, navodi u dosijeu BIA o Kajkiću, on je u Srbiji je vrbovao osuđene za ratni zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara", kako bi promenio njihove iskaze i povezao Srbiju i njeno tadašnje rukovodstvo sa tim zločinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

SVE " NESTALE HRVATE " moze da nadje u NEMACKOJ gde su se i odselili iz "njhove lijepe"

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija