• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - B. VUKČEVIĆ

05.12.2019

22:40

GODFRI BAŠ VOLI DA JEDE! Ambasador SAD za mesec i po dana mandata pokazao zavidan apetit

Politika

GODFRI BAŠ VOLI DA JEDE! Ambasador SAD za mesec i po dana mandata pokazao zavidan apetit

Podeli vest

Entoni Godfri postao pravi hit na Tviteru, pošto gotovo svakog dana objavljuje svoje gastronomske doživljaje sa svih strana Srbije

Novi američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri postao je pravi hit na Tviteru zbog brojnih, gotovo svakodnevnih objava u kojima pokazuje kako i koliko uživa u hrani i specijalitetima srpske kuhinje!

Ambasador Godfri je 23. oktobra, čim je došao na službu u Srbiju, zatražio od svojih pratilaca da mu preporuče šta sve u Srbiji treba da proba od domaće hrane.

Svuda pođi, hranu probaj

A onda je krenuo redom i u gotovo svakom mestu u kom je bio - Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, Pirotu... - slikao se kako uživa u hrani!

Lični marketing

To što Godfri radi je uobičajeni marketinški model koji političari primenjuju svugde u svetu. Nije to ništa novo...
Dragomir Anđelković, analitičar

Za manje od mesec i po dana probao je čuveni 'indeks' sendvič u Novom Sadu, jeo je picu u piceriji koja zapošljava migrante u centru Beogradu, a objavio je i snimak kako hranu deli sa svojim psom. Onda je proslavio Dan zahvalnosti tako što je na Tviteru objavio kako secka pečenu ćurku...

Godfri se, takođe, pohvalio i kako je sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom jeo 'najbolji sladoled u Srbiji', a u Nišu se oduševio čuvenim niškim roštiljem... Poslednja u nizu njegovih gurmanskih ekskurzija bila je juče u Pirotu, gde je probao čuvenu peglanu kobasicu, ali i najbolju tamošnju picu. Koliko Godfri voli hranu, možda najbolje svedoči činjenica da se i sa predstavnicima NVO sektora slikao za stolom spremnim za ručak!

Foto: Informer DN

"Istina je ono što se priča: piroćanska kuhinja je nešto posebno! Jedva čekam da probam čuvenu peglanu kobasicu iz kafane 'Boem'. Evo rođenog Njujorčanina oduševljenog porodicom Stojanović, koja pravi pice sa odličnim domaćim sastojcima (Mamma Rossa)", napisao je Godfri juče na Tviteru.

Foto: Informer DN

Reakcije na Godfrijev Tviter-krkanluk prilično su podeljene. I dok ima onih koji oduševljeno i duhovito komentarišu ambasadorovu ljubav prema hrani, blaga većina komentatora ipak je uverena da je ovo samo marketinški potez koji Godfriju neće pomoći u ambiciji da Srbi više zavole SAD.

Foto: Informer DN

Kolinda dobija svoju čokoladu?!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je da 'Podravka' želi da jedan svoj novi proizvod nazove 'Čokolinda', što joj se svidelo.
- Rekla sam kolegama iz 'Podravke': Dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako. Sigurno će se dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Evrope nego i u području Zaliva i drugih država. Nek nam država raste, a meni neka se smeju koliko hoće - poručila je Grabar Kitarović.

Komentarišući Godfrijeve 'gastronomske poteze', analitičar Dragomir Anđelković kaže da je reč o političkom marketingu.

- To što Godfri radi je uobičajeni marketinški model koji političari primenjuju svugde u svetu. Nije to ništa novo. Simpatično je, jer na taj način uspostavlja vezu sa stanovništvom i predstavlja se kao neko iz naroda. Ovakav njegov nastup ne treba doživljavati nikako drugačije do kao njegov lični stav. Ipak, više pažnje treba posvetiti tome kako se SAD odnose prema nama i kakva je njihova politika u odnosu na Srbiju. Da bismo promenili stav prema Americi, neophodno je i da oni promene svoju politiku prema Srbiji - naglašava Anđelković.

'Čovek iz naroda'

 

 

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da Godfri ovim pokušava da se približi običnom čoveku.

Foto: Informer DN

- On zna da je njegov prethodnik Skot ostavio jako loš utisak kod običnih ljudi i značajnog dela političke elite. Nije to loš pristup, ali suštinski američka politika prema Srbiji i Kosovu je takva da nema načina da ikada američki ambasador bude omiljen među Srbima - zaključuje Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija