• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.12.2019

07:52 >> 12:09

(VIDEO) VUČIĆ NA OTVARANJU AUTOPUTA RUMA-ŠABAC: Rad ne može da se pobedi i tu nema filozofije!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ NA OTVARANJU AUTOPUTA RUMA-ŠABAC: Rad ne može da se pobedi i tu nema filozofije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje početku radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica

 

 

12:30 - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije znao za organizaciju skupova podrške njemu u nekoliko gradova, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi.

- Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer, iako me nisu pitali, to pokazuje da ti ljudi imaju neku emociju, a pre svega da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje. Molim ih da to ne rade više. Ne mogu oni meni ništa. Ne možete da pobedite nečiji rad. Možete da crtate šta god hoćete, 100 snajpera da uperite, ali rad ne možete da pobedite - rekao je Vučići dodao da mu je jedan bugarski prijatelj jutros rekao: "Bratko, raketa li si?", a povodom potpisivanja jutrošnjeg ugovora za Moravski koridor, pa sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo i na kraju povodom ove svečanosti ovde na početku radova na auto-putu Šabac-Ruma-Loznica.

 

 


On je rekao i da se nasmeje na komentare kako se vodi kampanja protiv njegovih političkih protivnika zbog crtanja meta.

- Piše jedan stručnjak, tajkun, predstavniku iz EU da li zna u kojoj je zemlji bio i kako se ovde vodi hajka potiv njih. A, ja kažem - samo nastavite. Nisam ja vama crtao mete, nego vi meni. I ja kažem da je to s metama u redu, a oni pominju hajku. To je ta perverzna inverzija, kojom se svakodnevn služe - rekao je Vučić.

Ponovio je molbu svojim pristalicama da ne organizuju skupove, jer će odgovor na sve dati građani na izborima.

- A, ta želja koja postoji kod drugih da sprečaju slobodu okupljanja onima koji drugačije misle... Toga smo se naslušali u prethodnom periodu - rekao je Vučić.

Foto: Printscreen You Tube

On je tako je na molbu novinara, prokomentarisao izjavu Metjua Palmera da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, što bi, precizira Palmer, značilo međusobno priznanje.

Vučić:Šabačke vlasti bojkotuju i izbore i rad


Svečanom obeležavanju početka izgradnje autoputa Ruma-Šabac-Loznica nije danas prisustvovala šabačka vlast, niti predsednik opštine Šabac Nebojša Zelenović, a predsednik Aleksandar Vučić na to kaže da oni izgleda bojkotuju i izbore i rad.

Na pitanje kako komentariše to što na događaju nije bilo predstavnika vlasti u Šapcu, koji tvrde da neće da učestvuju u predizbornoj kpampanji, Vučić je odgovorio:
Lepo neće da učestvuje u predizbornoj kampanji. On je za bojkot izbora i rada. Nemam problem sa tim.

 

Mi ne čeznemo za njihovim priznanjem, a što se tiče normalizacije i ja to očekujem, ali nikako da dođu. Dobro bi bilo da nastavimo razgovore, iako nisam preveliki optimista - rekao je Vučić.

On je poručio da smo mi uvek spremni da razgovramo ako ukinu takse i poručio:

"Znaju put, da onda dođemo i počnemo da razgovaramo".

Odgovarajući dalje na pitanja novinara, rekao je da je tokom posete Sočiju sa Vladimirom Putinom u tri navrata razgovarao nasamo. Objasnio je i da će danas razgovarati sa kancelarkom Angelom Merkel kao i da će pokrenuti pitanja bitna za Srbiju poput rešavanja kosovskog pitanja.

- Danas su plate i penzije veće nego ikada. Srbija dobro zna kojim putem ide – rekao je predsednik novinarima.

12:15 - Zvanicama se prvo obratio predstavnik kompanije Azvirt koja je čestitala Vladi Srbije na ovom projektu uz napomenu da će ovaj put biti "arterija" zahvaljujući kojoj će biti pospešen razvoj ne samo u ovim gradovima već i u regionu s napomenom da će ovaj put podstaći i razvoj privatnog biznisa ne samo u Srbiji nego i u Bosni i Hercegovini. Predstavnik Azvirta zahvalio se Srbiji na ukazanom poverenju i saradnji uz obećanje da će svi radovi biti završeni u roku.

Foto: printscreen

Odmah potom zvanicama se obratila i resorna ministarka Zorana Mihajlović koja je rekla da je ovo veliki dan za Srbiju koja više nema vremena za gubljenje. Ona je podsetila na jutrošnju svečanost i potpisan ugovor za Moravski koridor.

- Neka nam je sa srećom, hvala Azvirtu i očekujemo da sve bude u skladu sa vremenom i ugovorom koji smo potpisali - rekla je ministarka Mihajlović.

Foto: printscreen

Ambasador Azerbejdžana Hasanov je rekao da za 20 godina diplomatske karijere nije doživeo da jedna zemlja potpiše ovako dva velika ugovora u jednom danu. On je predsedniku Vučiću i narodu Srbije prenese srdačne pozdrave predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva.

- Srećan sam i ponosan sam na Srbiju! Izabrali smo da radimo i mnogo uradimo. U jednom istom danu potpisana su dva velika i izuzetna ugovora - za Moravski koridor i auto-put Šabac-Ruma-Loznica - rekao je Vučić i dodao da nema stajanja.

- Mi nećemo da gledamo u mete nego u budućnost - rekao je Vučić i dodao da je veoma hladno i da smo rekli da narod nećemo da zovemo po ovoj hladnoći.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić prisustvuje početku radova na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 5, 2019 at 3:30am PST

 

On je čestitao i ljudima u Mačvi i Sremu i u celoj Srbiji, te pozdravio i zahvalio se predsedniku Azerbejdžana Alijevu i azerbejdžanskoj braći koja grade ovaj put. 

On je poručio žiteljima ovog kraja da će dobiti brz i moderan put koji će dovesti još više investitora i posao za ljude koji ovde žive. 

- Azvirt je jedna strašna firma, jedna odlična firma, s njima nema problema! Braćo, imaćete još mnogo posla u Srbiji - rekao je Vučić. 

Radovi će početi, kako je ranije najavljeno, kod Šapca gde će se graditi novi most na Savi.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

 

 

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

VUČIĆ POSLE POTPISIVANJA UGOVORA: Autoput Ruma-Šabac biće završen za tri godine, veoma važna stvar za Srbiju

 

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Foto: printscreen

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 4 godine

Srecan pocetak izvodjenja radova i samo tako nastavite da gradite i unapredjujete Srbiju.

Lane

pre 4 godine

Uz naseg predsenika Srbija napreduje iz dana u dan !

Lane

pre 4 godine

Srbija se gradi svakim danom sve više i više !

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija