• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kosovo- online

05.12.2019

13:23

SKANDALOZNA PRESUDA! Advokat Vlajić: Kazna za verbalni delikt Todosijeviću govori o stanju ljudskih prava i sloboda na Kosovu

Politika

SKANDALOZNA PRESUDA! Advokat Vlajić: Kazna za verbalni delikt Todosijeviću govori o stanju ljudskih prava i sloboda na Kosovu

Podeli vest

Nebojša Vlajić, advokat bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića kaže da je skandalozna presuda Osnovnog suda u Prištini njegovom klijentu na dve godine zatvora.

- Presuda je skandalozna. Takva kazna za verbalni delikt ne postoji čak ni u staroj Jugoslaviji i to govori kakvo je stanje i ljudskih prava i sloboda na Kosovu, pogotovu za manjine. Da mi moramo da mislimo i da se ponašamo kako većina zapoveda - ističe Vlajić za kosovo-online.

Ništa ne piše u obrazloženju jer ga nema, presuda je izrečena usmeno i što se tiče kazne to je to što je rečeno, precizirao je Vlajić i dodao da će obrazloženje biti napisano kad presuda bude uručena strankama.

- Dalji koraci su da ćemo podneti žalbu, o tome odlučuje Apelacioni sud koji ima svako pravo da presudu promeni, ukine, ali i da je potvrdi - naveo je Vlajić.

U ZATVOR ZBOG IZJAVE O SLUČAJU RAČAK! Todosijević osuđen na dve godine

Todosijević je osuđen zbog "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju".

Razlog za podizanje optužnice bila je izjava Todosijevića povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije kada je na obeležavanju dana bombardovanja u Zvečanu izjavio:

"Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

...Не очекујте милост од једног ФАШИСТИЧКОГ СУДА...!? Антихристи су то ...Доказани...!? Него спремајте се...Спремте се...Тако мора бити...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija