• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo-online.com

05.12.2019

14:05

SRPSKA LISTA: Ukoliko presuda Todosijeviću postane pravosnažna, Srbi da napuste sve institucije!

Politika

SRPSKA LISTA: Ukoliko presuda Todosijeviću postane pravosnažna, Srbi da napuste sve institucije!

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da će nepravosnažna presuda Ivanu Todosijeviću biti upamćena kao crno slovo pravoduđa na prostoru Kosova i poručio da će ukoliko tu presudu potvrdi i Apelacioni sud pozvati sve predstavnike srpskog naroda da napuste isntitucije u kojima rade


Rakić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je tom presudom Srbima oduzeto pravo na govor, slobodu mišljenja i pravo da govore istinu.

Kako je dodao, nastavlja se praksa da Srbi moraju da dokazuju nevinost za razliku od svih druguih uređenih sistema gde je tužilaštvo to koje treba da dokazuje nečiju krivicu.

Predsednik Srpske liste je naveo da će ukoliko ostane ta presuda na snazi i bude potvrđena na višoj instanci pozvati sve srpske predstavnike da napuste svoja radna mesta u pravosuđu, policiji, tužilaštvu i drugim institucijama

Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari dešavaju jer “svi smo mi Ivan Todosijević, a on nije govorio ništa drugo sem gole istine”

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da se čeka reakcija međunarodnih predstavnika uz ocenu da je to istitucionalno nasilje i to ne samo zbog toga što je Todosijević rekao istinu, već i zbog toga što se Srpska lista svakodnevno bori za prava srpskog naroda.

On je upitao i da li će sud osuditi i finske patologe koji su se svojevremeno ogradili od izveštaja o Račku ili i nemačke novinare koji su tada pisali o tom događaju.

Kako je rekao, Srpska lista se trudi da bude deo rešenja, a nikako problema, ali očigledno da i ovo pokazuje da niko ne želi da ih vidi kao partnere, upravo zbog toga što se bore za prava srpskog naroda.

On je ponovio da će, ako ostane ta presuda na snazi, Srbi napustiti sve funcije na lokalnom, centralnom i drugim nivoima.

Simić je dodao da je to i prilika da međunarodna zajednica pokaže da li joj je stalo uopšte do toga da Srbi budu deo institucija kosovskog sistema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 4 godine

Bravo, ali ipak je najbolje da se celokupno srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji spoji sa Srbijom a šiptari neka idu u Albaniju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija