• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

06.12.2019

12:01

POBEDA ZA SRPSKOG GENERALA! Hrvati ukinuli presudu Borislavu Đukiću!

Politika

POBEDA ZA SRPSKOG GENERALA! Hrvati ukinuli presudu Borislavu Đukiću!

Podeli vest

Pokušaj Županijskog suda u Splitu da generalu JNA Borislavu Đukiću odredi dvostruki istražni zatvor, kako bi ga sprečili da u nedelju u ponoć izađe iz pritvora u četvrtak je propao, pošto je odbrana zatražila izuzeće predsednika i članova sudskog veća

Presuda generalu JNA Borislavu Đukiću za ratne zločine je ukinuta, saznaje Srbija Danas.

Pokušaj Županijskog suda u Splitu da generalu JNA Borislavu Đukiću odredi dvostruki istražni zatvor, kako bi ga sprečili da u nedelju u ponoć izađe iz pritvora u četvrtak je propao, pošto je odbrana zatražila izuzeće predsednika i članova sudskog veća.

Takođe je zatraženo i izuzeće predsednika suda Bruna Klajna, jer je kao član veća pre godinu dana prvostepeno osudio Đukića na devet godina zatvora, jer je navodno na početku rata u Hrvatskoj naredio da se sruši brana Peruča.

SKANDAL! KOLINDA PONOVO ZAPEVALA TOMPSONA! Započela kampanju na svoj način, ČEGA SE PAMETAN STIDI....

 

Podsetimo, Borislava Đukića Županijski sud u Splitu osudio je na devet godina zatvora zbog ratnog zločina, jer je januara 1993. godine kao zapovednik navodno učestvovao u naređivanju i rukovođenju podmetanja eksploziva na branu Peruča, posle čijeg aktiviranja je oštećena. Time je, navodi se u presudi, ugrozio život 50.000 ljudi u naseljima nizvodno rekom Cetinom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija