• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2019

15:21

VULIN POSLAO MOĆNU PORUKU EVROPSKOJ UNIJI: Uzdržite se od ocena, niste nadležni za pravo, niti za istoriju!

Politika

VULIN POSLAO MOĆNU PORUKU EVROPSKOJ UNIJI: Uzdržite se od ocena, niste nadležni za pravo, niti za istoriju!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas Evropsku uniju da se uzdrži od "ishitrenih i zapaljivih" izjava po pitanju slučaja Račak

- Kao organizacija koja nije nadležna za donošenje pravnih ocena i istorijskih zaključaka, EU bi mnogo pomogla pomirenju i miru u regionu ako bi se njeni organi i funkcioneri uzdržali od iznošenja stavova u javnosti koji mogu biti zapaljivi - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom sinoćnjeg saopštenja Kacelarije EU u Prištini.

- Vlasti EU trebalo bi da rade na tome da se prošlost oceni na pošten način i onakva kakva jeste, uz poštovanje žrtava - rekao je ministar Vulin.

ŠIPTARI PODIVLJALI! PODNELI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA! Ne daju srpskom predsedniku da BRANI ISTINU O RAČKU!

Iz EU su u petak uveče za prištinsku Gazetu ekspres naveli, povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Vilijem Voker falsifikovao činjenice o onome što se dogodilo u Račku, tokom sukoba, da "nema prostora da se negiraju ili relativizuju dogadaji koji su se dogodili u Račku na Kosovu u januaru 1999.".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Ako već nisu pomogli da se ukinu takse 100% ako ne podržavaju iskreno najugroženiju etničku grupu u Evropi, a to jesu Srbi na Kosovu i Metohiji, neka se uzdrže od ocenjivanja prošlosti, jer je srpski narod zbog nepromišljenih ocena i sudova u prošlosti od strane nekih zapadnih zemalja platio cenu koja se može nazvati genocidom. Brojke ne lažu. Napuštena i spaljena ognjišta ne lažu. Zagađena teritorija nedozvoljenim supstancama koje su korištene ili su se oslobađale tokom bombardovanja, nije lažna vest.Ne hvatajte se za Račak, jer Račak nije put kojim će se mir vratiti u region, ali istina koja može biti oslobođena kao bumerang u lice drugima, sigurno hoće, Ili želite mir, ili želite dodatno zatezanje odnosa i situacije. Srbija ima dokazano kapaciteta za sve varijante. Otavite predsednika Aleksandra Vučića na miru.

zoran

pre 4 godine

Pamtimo ratnog huškača kako je pozivao u rat, a sam ni predvojničku nije oslušao. U sve se meša. A petnaest godina a nisu kažnjeni ubice i nalogodavci ubijenih gardista.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija