• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2019

17:12

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U ATINU! Sutra sastanak sa Micotakisom! TEME: Bilateralni odnosi, EU i Kosovo! (FOTO)

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U ATINU! Sutra sastanak sa Micotakisom! TEME: Bilateralni odnosi, EU i Kosovo! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Atinu, gde će sutra i u sredu boraviti u zvaničnoj poseti, tokom koje će se sastati sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Kirjakosom Micotakisom, sa kojima će razgovarati o političkim i ekonomskim temama

Predsednika Srbije na atinskom aerodromu dočekao je zamenik predsednika grčke vlade Panajotis Pikramenos, uz crveni tepih i postrojenu Gardu.

U utorak, prvog dana posete, Vučić će se sastati s predsednikom Prokopisom Pavlopulosom, a tom prilikom će biti održan i plenarni sastanak delegacija Srbije i Grčke.

Istoga dana, gradonačelnik Atine Kostas Bakojani uručiće Vučiću Zlatnu medalju za zasluge grada Atine, nakon čega će predsednik Srbije imati sastanak sa brojnim istaknutim grčkim privrednicima.
 

SNS UBEDLJIVO NAJJAČI! Istraživanje Faktor plusa: SNS ima 52,9 odsto podrške građana, još tri liste prelaze cenzus!

 


Drugog dana posete, u sredu, predsednik će se sastati s premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim ga veže dugogodišnje poznanstvo, bliski lični i međupartijski odnosi, jer je on vođa "Nove Demokratije", sestrinske partije SNS.

Vučić i Micotakis će kopredsedavati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, a zatim će potpisati Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva Srbije i Grčke.

Nakon toga, biće potpisani i sporazumi značajni za saradnju dveju zemalja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 9. Дец 2019. у 7:41 PST



Tokom boravka u Atini planiran je i susret predsednika Vučića sa predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) Aleksisom Ciprasom, kao i sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom II.

U delegaciji koju predvodi predsednik Vučić su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Očekuje se da će glavne teme razgovora u Atini biti bilateralna saradnja dve zemlje, ali i evropski put Srbije, i naravno kosovski problem.

 

VEDRANA RUDAN VUČIĆU: Zašto se Srbija toliko naoružava, plaši li se napada Hrvata?! A ONDA JOJ JE PREDSEDNIK DAO ODGOVOR KOJI SE PREPRIČAVA



Grčka je prijateljska zemlja, koja podržava evropski put Srbije i koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, poručio je, polovinom novembra, predsednik Vučić kada se sastao sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom.

Srbija visoko ceni dosledan i principijelan stav Grčke o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikica

pre 4 godine

Tradicionalno prijateljstvo srbije i grcke se nastavlja posetom predsednika aleksandra vucica. Poseta znaci postovanje tradicije prijateljstva i nastavak medjusobne saradnje na svim poljima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija