• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2019

21:06

LINTA: Sramna ali očekivana odluka suda u Šibeniku

Politika

LINTA: Sramna ali očekivana odluka suda u Šibeniku

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao sramnu ali očekivanu odluku opštinskog suda u Šibeniku da pusti na slobodu sledbenike ustaškog pokreta koji su 21. avgusta fizički napali Srbe u selu Uzdolje kod Knina dok su u kafiću gledali fudbalsku utakmicu Crvene zvezde

- Ta je odluka još jednom potvrdila da hrvatsko pravosuđe nije nezavisno i nepristasno već etnički motivisano pravosuđe koje svojim odlukama legalizuje ratne i nasilje nad Srbima. To potvrđuje i skandalozna odluka Državnog tužilaštva koje je podiglo optužnicu protiv sledbenika ustaškog pokreta za fizički napad u Uzdolju zbog tobože nasilničkog ponašanja i nanošenja fizičkih povreda a ne zbog krivičnog dela zločina iz mržnje - naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

Podsetio je da su gosti u kafiću "Petko" u Uzdolju brutalno fizički napadnuti samo zato što su Srbi, a da je cilj fizičkog napada bio da se Srbi dodatno zastraše i da im se pošalje poruka da im nema života u Hrvatskoj.

Linta ističe da se u Hrvatskoj gotovo svakodnevno dešavaju "srbomrzački ispadi" koji su deo dobro organizovane kampanje ustaških snaga čiji je cilj potpuna rehabilitacija ustaštva i NDH i proterivanje preostalih Srba.

IMAŠ LI TI STIDA, ČOVEČE?! Komšić ne može da izbaci Handkea iz glave: NAGRAĐEN JE GENOCID, OVO JE PORAŽAVAJUĆE!

On je naveo i da se u poslednjih nekoliko dana uništavaju ćirilični plakati predsedničkih kandidata u Hrvatskoj koje je postavilo Srpsko narodno vijeće i da se ostavljaju poruke mržnje, ispisuju se novi grafiti i poruke mržnje u Zagrebu, Splitu i drugim hrvatskim gradovima.

Linta zaključuje da hrvatska vlast svojim ponašanjem ohrabruje ustaške snage da se ponašaju sve agresivnije i bezobzirnije jer znaju da za njih ne važe Ustav i zakoni, te ocenuje da je jasno da Hrvatska nije istinski demokratska država jer se u njoj gotovo svakodnevno krše temeljne vrednosti današnjeg sveta, posebno ljudska prava, vladavina prava i antifašizam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija