Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2019

12:56

OVI SU NAČISTO ODLEPILI! Šiptari zbog istine o Račku traže 10 godina robije za Vučića!

Politika

OVI SU NAČISTO ODLEPILI! Šiptari zbog istine o Račku traže 10 godina robije za Vučića!

Podeli vest

Pravni zastupnik žrtava u Račku, advokat Tom Gaši, koji je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže da bi predsednik Srbije zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do 10 godina, prenosi prištinski Zeri?!?

 

Gaši je, u emisiji Klik na RTV21, rekao da u krivičnoj prijavi koja je podneta 5. decembra, stoji da je Vučić namerno podstakao mržnju, podele i netrpeljivost između Srba i Albanaca koji žive na Kosovu.

Prema njegovim rečima, Vučić je to učinio sistematično, zloupotrebljavajući svoj položaj predsednika Srbije i negirajući "masakr" u Račku, koji se dogodio 15. januara 1999.

- Srbija je ubila 45 albanskih civila svih uzrasta, decu, žene i muškarce - kaže Gaši podsetivši da je predsednik Srbije rekao da je slučaj u Račku izmišljotina Vilijama Vokera u kome je sve falsivikovano.

Gaši je procenio da je u ovom slučaju okrivljeni počinio krivično delo podsticanja mržnje ili nacionalne, rasne, verske ili etničke netrpeljivosti iz člana 147. Krivičnog zakonika Kosova. Tužba je podneta Specijalnom tužilaštvu Kosova.

To što Šiptari rade protiv Vučića, jer se jasno i nedvosmisleno bori za interese Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji, nije za čuđenje, ali ono što je lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao sinoć gostujući na N1 nema nikakvo opravdanje.

Podsetimo, Jeremić je izuzetno afirmativno govoro o lideru pokreta Samoopredeljenje navodeći da se "ne može osporiti da je Aljbin Kurti jedan intelektualac, patriota i stabilan čovek".

Podsećamo, Kurtijeva stranka osvojila je najviše glasova na poslednjim izborima, pa se on vidi kao budući premijer tzv. Kosova, ukoliko lideri Albanaca uspeju da se dogovore. On je takođe jedan od najžešćih zagovornika Velike Albanije, poznat po izrazito radikalnom patriotizmu, a uz to, već je naglasio da takse za robu iz Srbije neće biti ukinute, zahtevajući da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče iz dijaloga Beograda i Prištine i imenuje drugog predstavnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

У правном смислу: Квалификација дела не одговара радњи...?! Предсеник Србије је НЕГИРАО ЗЛОЧИН, који се НИЈЕ НИ ДОГОДИО...Тако је пресудио и Хашки Трибунал БРИШУЋИ "РАЧАК" из свих тачака ОПТУЖНИЦЕ за ратне злочине ( Слободану Милошевићу и другима ) јер је доказано од стране вештака и сведока - ДА ТАМО РАТНОГ ЗЛОЧИНА НИЈЕ БИЛО ( обдукција и сведоци... као доказ!)... Негирање кривичног дела које се није ни догодило НЕ МОЖЕ БИТИ дело ИЗАЗИВАЊА верске и националне мржње...?! То би требало бити јасно свима, који имају барем један регуларан семестар ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА...! Ово што раде Шиптари то је СИЛОВАЊЕ правне теорије и науке, у политичке сврхе...Мислим да бисмо и МИ ТРЕБАЛИ АНАЛОГНО тако да поступимо за сваког њиховог политичара, и да га осудимо за изазивање верске и националне мржње по истом основу...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija