• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.12.2019

19:26

ZLOČINAČKI REŽIM! Linta: Tuđman sprovodio ustašku politiku Ante Pavelića

Politika

ZLOČINAČKI REŽIM! Linta: Tuđman sprovodio ustašku politiku Ante Pavelića

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje da je prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman ratni zločinac jer je, kako kaže, sprovodio ustašku politiku Ante Pavelića

- Tuđman je uz pomoć ustaške emigracije i pojedinih zapadnih centara moći uspeo u jednom delu da ostvari cilj ustaškog pokreta, a to je stvaranje etnički čiste Velike Hrvatske ognjem i mačem. Posledice ustaškog režima Tuđmana su masovni i planski zločini protiv Srba, etničko čišćenje srpskog naroda sa područja današnje Hrvatske, ali i zapadnokrajiških oština, zapadne Hercegovine, Bosanske Posavine i drugih dijelova Bosne i Hercegovine, sistematsko i organizovano pljačkanje i uništavanje srpske imovine i otimanje i ukidanje stečenih prava - naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima a povodom 20 godina od smrti Tuđmana.

On u izjavi navodi i da su hrvatski političari, Katolička crkva, intelektualna elita i veteranska udruženja, a da bi opravdali "zločinačku Tuđmanovu politiku" stvorili lažni mit o velikosrpskoj agresiji.


OVO BOLI VIŠE OD SVEGA, ORBAN HRVATIMO UZEO SLAVONIJU I BARANJU, ponovo će se zavideti MAĐARSKOJ ŽUPANIJI U HRVATSKOJ!

Foto: printscreen

RAT SLOVENIJE I HRVATSKE SE PRODUBLJUJE! Spor ne može da reši NI EVROPSKA UNIJA!

Hrvatski sabor je 2000. godine, podseća Linta, usvojio i skandaloznu i neprihvatljivu Deklaraciju o Domovinskom ratu prema kome su Srbija, JNA i krajiški Srbi tobože izvršili agresiju na Srbe a Hrvatska je tobože vodila pravedan, odbrambeni i oslobodilački rat.

Linta podseća i da je sredinom novembra agencija IPSOS, za Dnevnik Nove TV u Zagrebu, sprovela anketu da se vidi šta Hrvati misle o prvom hrvatskom predsedniku, a da su rezultati potvrdili "nespornu istinu da velika većina hrvatskog naroda smatra da je Franjo Tuđman najbolji hrvatski državnik pre svega jer je stvorio etnički čistu hrvatsku državu na ustaškim principima".

"Prema toj anketi čak 79 posto ispitanika smatra da je Tuđmanova uloga u osvajačkom i agresivnom Domovinskom ratu bila pozitivna a svega njih 13 posto da je njegova uloga u ratu bila negativna dok 8 posto ne zna", naveo je Linta, te ocenio da je anketa samo jedan u nizu dokaza da se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i ustaškom prošlošću i da današnja Hrvatska nije moderna i demokratska država, te da negira genocid iz vremena NDH i zločine devedesetih godina nad Srbima, a u kojoj se i dalje sistematski krše ljudska prava Srba.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija