• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti

13.12.2019

16:08

PARLAMENTARNI IZBORI 26. APRILA?! Vlast i opozicija na pragu dogovora!

Politika

PARLAMENTARNI IZBORI 26. APRILA?! Vlast i opozicija na pragu dogovora!

Podeli vest

Ovaj termin pominjao se danas na trećoj rundi dijaloga vlasti i opozicije

Parlamentarni izbori biće održani najverovatnije 26. aprila. Kako "Novosti" saznaju, ovaj termin pominjao se danas na trećoj rundi dijaloga vlasti i opozicije, pod posredovanjem Evropskog parlamenta, u Skupštini Srbije i gotovo je izvesno da će Srbija baš tog dana ići na glasanje.

 

NOVI DATUM! Tači pomerio održavanje konstitutivne sednice!

 

 

Predstavnici Evropske unije na današnjoj rundi razgovora u parlamentu, predložili su da glasanje bude "u krajnjim zakonskim rokovima". Kako su obrazložili, time bi se ostavilo dovoljno vremena da se primene zakoni koji su usvojeni kao deo paketa za poboljšanje izbornih uslova. Kako saznajemo, predstavnici vlasti i opozicije na sastanku složili su se sa ovim predlogom i rekli da su u igri dva termina - 26. april i 3. maj.

 

 

Prema zakonu, predsednik države mora da raspiše izbore najkasnije početkom marta. Od tad do dana glasanja ne može proteći manje od 45 i više od 60 dana. Što znači da bi izbori najkasnije mogli da budu održani 3. maja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija