• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

14.12.2019

18:58

OVAJ JE LUD STO ODSTO! KURTI BI DA TAČIJA ZAMENI OSUMNJIČENIM ZA POKUŠAJ UBISTVA! Evropo, zašto ovo tolerišeš, ima li kraja šiptarskom bezobrazluku?!

Politika

OVAJ JE LUD STO ODSTO! KURTI BI DA TAČIJA ZAMENI OSUMNJIČENIM ZA POKUŠAJ UBISTVA! Evropo, zašto ovo tolerišeš, ima li kraja šiptarskom bezobrazluku?!

Podeli vest

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti predložio je na sastanku predsedništva te stranke nekoliko osoba za kosovskog predsednika, uključujući, kako prenosi Indeksonlajn, pisca Redžepa Chosju i Murata Jašarija, osumnjičenog za pokušaj ubistva prištinskog advokata Azema Vlasija

Chosja, koji se, kako navodi Indeksonlajn, pominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata, nije blizak Demokratskom savezu Kosova (DSK) Ise Mustafe, prenosi Kosovo onlajn.

Reč je o akademiku i aktivisti koji je zajedno sa aktuelnim kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem učestvovao u mirovnim pregovorima za okončanje sukoba na Kosovu 1999. godine.

U telefonskom razgovoru za News24 u oktobru ove godine, Chosja je govorio o mogućnosti razmene teritorija kao rešenju za kosovsko pitanje, preneo je tada Kosovo onlajn.

Poznat je i po tome što je kritikovao protivnike tzv. OVK, kao i brojne kosovske i albanske političare i intelektualce, uključujući pisca Ismaila Kadarea, Ibrahima Rugovu, Salija Berišu, Fatosa Nanoa, Bajrama Kosumija i članove Demokratskog saveza Kosova.

AMFILOHIJE NIKAD BRUTALNIJI PREMA MILU: Crkva će braniti hramove koje bi da OPLJAČKAJU KUMROVAČKI ĐACI!

Kao drugi kandidat pominje se Murat Jašari, brat jednog od najpoznatijih komandanata bivše OVK, Ismeta Jašarija "Kumanove".

Jašari je 2017. godine priznao da je pucao na prištinskog advokata Azema Vlasija, navodeći kao razlog "događaje iz osamdesetih" godina.

Jašari je, kako su tada pisali mediji, navodno rekao da bi pucao i na tadašnjeg kosovskog premijera Isu Mustafu i Tačija.

Kosovo onlajn prenosi da teško da će predlozi Kurtija biti usvojeni jer je DSK kao glavni uslov za ulazak u vladu izneo zahtev da dobije mesto kosovskog predsednika.

SRBIJI VRATA EU ZATVORENA DO 2030, A MOŽDA I... Beograd je bio mudar pa je ranije PRISTIPIO PUTINOVOJ EVROAZISKOJ UNIJI!

Iako se navodi, na današnjem sastanku Predsedništva DSK odlučeno je da ako ovaj uslov ne bude ispunjen, DSK neće potpisati koalicioni sporazum.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bata

pre 4 godine

Sa kim si takav si.Isti kriminalci,ološ i djubrad.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija