• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

17.12.2019

17:12

PAKLENI PLAN ZAPADA! DRAMATIČNO UPOZORENJE STIŽE IZ MOSKVE!  NATO MEDIJSKI UDAR NA SRBIJU!

Politika

PAKLENI PLAN ZAPADA! DRAMATIČNO UPOZORENJE STIŽE IZ MOSKVE! NATO MEDIJSKI UDAR NA SRBIJU!

Podeli vest

Amerikanci odlučili da u srpske medije ulože "neograničena sredstva" kako bi Srbe što pre ubedili da uđu u NATO, odreknu se Kosova i Republike Srpske, javlja Raša tudej

Sjedinjene Američke Države i NATO pakt spremaju ozbiljan medijski udar na našu državu! Amerikanci su odlučili da u srpske medije ulože "neograničena sredstva" kako bi Srbe ubedili da što pre uđu u zapadnu vojnu alijansu, odreknu se Kosova i Republike Srpske!
 

Nagoveštaj ozbiljne krize i sukoba

Ovu najavu treba shvatiti krajnje ozbiljno, jer ovakvo jačanje propagande obično je nagoveštaj ozbiljnije krize ili sukoba
Aleksandar Pavić, politikolog


Ovo tvrdi ruska državna televizija Raša tudej, pozivajući se na dokumente koje je objavila Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Glavni cilj Vašingtona zvanično jeste osnivanje investicionog fonda za finansiranje medija jer je "podrška medijima u Srbiji neophodna kako bi se ojačala evroatlantska integracija zemlje". Ruski politikolozi upozoravaju da je ova "pomoć" SAD zapravo pokušaj mešanja u unutrašnje procese Srbije i usmeravanje njenog političkog puta ka Zapadu.

(VIDEO) NIKOME, NI SPOLJA, NI IZNUTRA, NEĆU DOZVOLITI DA SRUŠI SRPSKU VOJNU INDUSTRIJU! Vučić o Krušiku: Kao da neko želi da da nam zatvori sve fabrike, E, PA NE MOŽE!

 


Plaćaju lojalne
Kako prenosi Raša tudej, glavna karakteristika novog fonda USAID za medije u Srbiji jeste to što će biti "neograničen".


- Jedna od oblasti predloženog programa je stvaranje nezavisnog i održivog fonda za investicije u medije sa ciljem da profesionalnim medijima i ostalim učesnicima na medijskom tržištu obezbedi neograničen program finansiranja/investicionog kapitala za razvoj poslovanja - navodi se u dokumentu USAID.


Komentarišući ove navode, Vladimir Olenčenko, saradnik Centra za evropske studije pri Institutu za svetsku ekonomiju i međunarodne odnose Ruske akademije nauka, kaže da SAD pokušavaju da naprave mehanizam koji će finansirati samo Zapadu lojalne medije u Srbiji.


- Samo one publikacije koje podržavaju američke inicijative kvalifikovaće se kao navodno objektivne i dobiće novac. Govorimo o mešanju u unutrašnje procese strane države i pokušaju da se utiče na njih pomoću novca - upozorava Olečenko.

Moj ugao

STANISLAV BIŠOK
RUSKI ANALITIČAR


Vašington pokušava da ojača zapadni kurs Beograda i da ga okrene protiv Moskve. Ako je cilj da poveća simpatije Srbije prema NATO, to neće biti ostvareno jer zemlja ima jako teško iskustvo sa tim vojnim savezom.

VELIKA ČAST! Predsednik Kine pozvao Vučića da učestvuje na SAMITU 17+1, srpski predsednik PRIHVATIO! (FOTO)

 

 

Politikolog Aleksandar Pavić ističe da SAD već godinama vode medijski rat protiv Rusije, ne samo u Srbiji nego i širom sveta.


- Sada su procenili da je "đavo odneo šalu" u Srbiji, da su evrointegracije propale, da to narod u sve većem broju shvata, kao i da Srbija uz pomoć Rusije obnavlja vojnu moć i da ta saradnja postaje sve ozbiljnija. Zato je američka "duboka država" odlučila da poveća napore da Srbiju što čvršće veže za Zapad, iako je kriza u njemu sve veća. To će pokušati propagandom i rastućim pritiskom na Srbiju, a zatim i na BiH, da uđe u NATO. U svakom slučaju, ovu najavu treba shvatiti krajnje ozbiljno, jer ovakvo jačanje propagande obično je nagoveštaj ozbiljnije krize ili sukoba - podvlači Pavić.


Nadmetanje sila
Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost, na drugoj strani, ocenjuje da je Srbija postala poprište geopolitičkih nadmetanja velikih sila.
- Razlog je to što smo napredovali ekonomski, vojno i infrastrukturno. Logično je da svi zainteresovani međunarodni faktori žele da se bolje predstave i zauzmu bolje pozicije i na medijskoj sceni Srbije, pa tako i Sjedinjene Američke Države i Rusija - zaključuje Rajić.

 

 

Činjenice

 

* USAID već ima program za jačanje srpskih medija u periodu od 2017. do 2021. godine, za koji je izdvojeno skoro 6,5 miliona dolara
* Kroz USAID, takođe, SAD sprovode brojne programe za borbu protiv korupcije, promovišu reformu pravosuđa i podržavaju civilno društvo u Srbiji
* U Srbiji deluje i Nacionalni fond za podršku demokratiji (NED), koji je prema podacima za 2018. godinu podelio više od 650.000 dolara raznim nevladinim organizacijama. Inače, NED je nepoželjan u Rusiji

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vojin

pre 4 godine

PA STA, UVEZBANI SMO, ODRZAVAMO KONDICIJU I DALJE USPESNO,,,,

MilosObilic1389

pre 4 godine

Узећемо лову...И терати по свом...Онда могу само да нас бомбардују...!? Али, с Месеца...!

MilosObilic1389

pre 4 godine

Убица "серијски" - на Србију ударио "медијски"...!? А задржао менталитет ... - "Преријски"...!

Penzioner

pre 4 godine

Tu vidimo šta gubimo, a šta time dobijamo? Nije baš ovaj narod toliko glup!

deda Raša

pre 4 godine

Jeste da ste mi mrkiji od mrkle noci ali vas ipak savetujem da ne trosite pare na ono sto nikada nece proci. Srbi,medju koje spadam i ja, su mnogo cudni ljudi, imaju svoj INAT i od njega nikako ne odustaju.Imaju pamcenje kao slonovi,pa jos nisu zaboravili ni Hitlera a kamoli vas, gore fasiste od njega,gde nam poubijaste decu na nosama. Pustite vi Srbe da uzivaju u vasoj demokratriji i ljudskim pravima i na nacin kako to oni hoce. Pa vi na osnovu te demokratije i ljudskuh prava unististe Srbiju i sada trazite da vas voli.E pa unistili ste Indijance, a na Srbiji ce te sigurno izgubiti,kad, tad.

ponosanS

pre 4 godine

Sjedinjene Američke Države i NATO pakt spremaju ozbiljan medijski udar na našu državu! Amerikanci su odlučili da u srpske medije ulože "neograničena sredstva" kako bi Srbe ubedili da što pre uđu u zapadnu vojnu alijansu, odreknu se Kosova i Republike Srpske! - Nakon vasih bombi i zlocina nikakva epp vam nece pomoci. Srbi smo ponosan narod uz to vise od zivota volimo svoju slobodu a da se odreknemo svoje svetinje i R.Srpske, e to mozete samo da sanjate. Sram vas bilo sve koji ste nas bombardovali u poslednjih 100 godina a koji nam danas svoju silu propagirate kao nesto dobro. Crknite u svojoj pakosti srbomrzci bedni, mrznja ce vas dokrajciti i ostavite srpski narod i srpske zemlje na miru.

Vlado

pre 4 godine

Da se razumemo nisam rusofil, ali dok sam živ NIKO me neće ubediti da podržavam zločince, koji su nas zverski bombardovali!!!

mladen

pre 4 godine

Moj komentar na članak o medejskom ratu zapada protiv Srbije je da: Srbi nisu više tako naivni i glupi kao devedesetih godina da nasedaju medijskoj propagandi. Po mojoj proceni 80% Srba neće više nasjedati provokacijama zapada posebno ne da ratuju između sebe Srbin na Srbina.

Giša

pre 4 godine

Mogu oni pisati i lgati šta god hoće ali ne mogu akriti činjenicu napretka države silnim infrastrukturnim projektima i sl.Jedno je pričati o virtuelnim stvarima a drugo su stvari na terenu.Samo naprijed predsjedniče nemože ti niko ništa i zovi ako treba!!!!

Sumadinac

pre 4 godine

Ako Ameri smatraju da su Srbi toliko glupi posle onoga sto su nam uradili 90 godina tu se grdno varaju, to ne pali.

MileMilic

pre 4 godine

Trebalo bi isterati iz rupe sve prodane duse u zemlji.a vidimo i koji su..treba ih na ulici sresti i pitati kako spavaju

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija