• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.12.2019

18:03

UDARIO ŠIPTAR NA ŠIPTARE! Kurti pakuje ZATVOR Tačiju i Veseljiju!

Politika

UDARIO ŠIPTAR NA ŠIPTARE! Kurti pakuje ZATVOR Tačiju i Veseljiju!

Podeli vest

Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti i njegov stranački kolega, Glauk Konjufca, saslušani su u Osnovnom tužilaštvu u Prištini povodom krivične prijave koju su podneli protiv predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija i predsednika DPK, Kadri Veseljija, zbog klevete

Saslušanje je trajalo dva sata, a Kurti je od tužilaštva tražio da se krivična prijava protiv Tačija i Veseljija preinači u optužnicu.

Tom čenel prenosi da je Kurti optimističan i da će Tači i Veselji biti kažnjeni.

Lider Samoopredeljenja rekao je i da bi se preinačenjem krivične prijave u optužnicu omogućilo pošteno suđenje zbog Tačijevih i Veseljijevih lažnih navoda koje su izneli pod zakletvom.

- Verujem da će se ovaj proces završiti osudom ove dvojice osumnjičenih - rekao je Kurti.

Kurti i Konjufca su krivičnu prijavu protiv Tačija i Veslejija podneli 25. aprila ove godine, zbog toga što su lažno svedočili pod zakletvom tvrdeći da je Samoopredeljenje krilo terorističke organizacije "Narodno oko".

TAČI ZAKUKAO NA FEJSBUKU: Ramo, neću u Tiranu jer me Srbija ne priznaje!

 



Tači i Veselji su takođe optužili Kurtija i Konjufcu da su bili portparoli tzv. OVK 1999. godine.

Kurti je rekao da je tužilaštvu podneo i odštetni zahtev.

Konjufca je nakon saslušanja rekao da su Tači i Veselji lažno svedočili zato jer su hteli da eliminišu Samoopredeljenje sa političke scene uoči vanrednih parlamentarnih izbora.

- Dobra je vest da se aktivira tužilaštvo da se na Kosovu ne mogu čekati godine kada su u pitanju viši državni lideri koji su u svojim izjavama pokazali da sebe doživljavaju kao direktore pravosudnih institucija - rekao je Konjufca.

 

 


Veselji je ovaj slučaj nazvao improvizacijom Samoopredeljanja zbog nemogućnosti uspostavljanja prištinskih institucija.

Dodao je i da je organizacija "Narodno oko" istinska i da svi treba da snose odgovornost za radnje koje su preduzimali njeni članovi, te dodao da će do kraja ići u ovom slučaju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 4 godine

Istorija je pokazala da kad tad u plemenskim uredjenjima, pleme udari na pleme. Da li je u pitanju oruzje, prostitucija ili biznis vezan za narkotike i prostitucijom, nema veze. To samo pokazuje da oni nemaju drzavu i nikada je nece imati.

Saradžogla

pre 4 godine

Даниловић спроћу Куртовића!Србин из Србије и србин из Црне Горе.Само да седнеш и плачеш!Зато народе мој српски молите бога да нам јави када ће ићи по Србији и делити памет?Да знамо да будемо код куће.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija