• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2019

13:38

NE POSTOJI NIKAKAV SUKOB IZMEĐU MENE I STEFANOVIĆA! Vučić: Ministar na meti napada jer je uspeo da uradi nešto što pre njega nije niko

Politika

NE POSTOJI NIKAKAV SUKOB IZMEĐU MENE I STEFANOVIĆA! Vučić: Ministar na meti napada jer je uspeo da uradi nešto što pre njega nije niko

Podeli vest

Ove godine bilo je 12 puta manje mafijaških ubistava nego tokom "demokratskih" režima 2002. ili 2003. godine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je to samo jedan od dobrih rezulatat rada MUP i ministra Nebojše Stefanovića, zbog kojih je, kaže, Stefanović meta napada.

Vučić je istovremeno odbacio sve spekulacije o navodnom sukobu njega i Nebojše Stefanovića.

"Prvo su pričali kako je sve kriminal, pa onda da baš i nije kriminal, pa su rekli da je to sukob moj i njegov. Postavljao sam pitanje-da li je to kriminal ili je to moj i njegov sukob....", primetio je Vučić i dodao:

NEĆE BOLETI NAROD VEĆ MINISTRE I DIREKTORE! Predsednik Vučić najavio NOVE REFORME KOJE ĆE DONETI JOŠ VEĆI RAST

VUČIĆ RAZMONTIRAO OPOZICIJU! Kako jedan kreten kao ja rastura 7 puta te genije na izborima?!


"Ne samo da ne postoji nikakav sukob, nego da samo kažem Stafenoviću da ode i da se skloni, on bi to uradio istog časa", naglasio je Vučić i ponovio da je ministar policije na meti zato što je uspeo da uradi nešto što pre njega nije niko.

Foto: Tanjug

 



Ističe da je ove godine bilo 12 puta manje mafijaških ubistava nego tokom "demokratskih" režima 2002. ili 2003. godine.

Vučić je naveo da je Stefanović uspeo da obezbedi da bude najviše do sada zaplenjene droge, kao i da policija ima veće plate nego ikad.

Predsednik kaže da napadaju Stefanovića i zato što se bori i ne plaši se da kaže sve onima koji su uništavali i pljačkali zemlju.

"Šta je bilo sa Jovanjicom? Nadam se ćemo u narednim danima i nedeljama imati istinu o tome, na tužilaštvu je da da potpunu istinu i da se vidi o kakvim lažovima je reč".

Vučić ističe da su napadali jednog policajca samo samo zato što je uhvatio narko-zlikovca sa drogom oko vrata, "jer baš njega nije smeo da uhvati" i da je to pravi razlog žestokih napada protiv Stefanovića.

Vučić: Korupcija u Starom gradu - "modus operandi" te vlasti
 

Komentarišući slučaj Marka Bastaća, Vučić je izjavio da nije iznenađen što su se pojavila dva svedoka koja su potvrdila tvrdnje Lazara Lešnjaka, kuma predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, u slučaju korupcije u toj opštini.

ĐILAS CRTA METE, A BASTAĆ JE IZVOĐAČ RADOVA! Vesić: Nije slučajno baš ovaj crnogorski kriminalac glavni glasnogovornik mafijaškog klana SzS!

Vučić je odgovorio da svako zna da je to istina i da je to "modus operandi" te vlasti kroz deceniju i po, u Beogradu i u ostatku zemlje.

"Zar stvarno mislite da neko može da izmisli da je čovek (Bastać) za dečje pozorišne predstave uzimao reket, stavljao kesu na glavu svom kumu i tukao ga? Svako zna da je to istina, "modus operandi" njihov kroz deceniju i po u Beogradu i svuda gde su imali vlast", rekao je Vučić.

Todosijeviću sudili zbog izjave o Račku,a Tahiri preti ratom

Predsednik se osvrnuo i na slučaj Ivana Todosijevića, kome su sudili zbog izjave o Račku.

On je rekao da Edita Tahiri preti ratom i niko ne reaguje i istakao da to jeste licemerno, da je Albancima, za razliku od Srba, dozvoljeno sve, ali da će, uprkos tome, Srbija i dalje činiti sve da se očuva mir.

Foto: Tanjug

 



- Sve što je dozvoljeno zapadnim diplomatama i Albancima, nama nije dozvoljeno, čak ni pravo na drugačije mišljenje. Kada Edita Tahiri poziva na rat, nijedna ambasada ni sa čim nije izašla. Ona kaže da će biti rata. To nije samo poziv, to je pretnja ratom. Chutaće vam i mnogi beogradski krugovi, kao što će da ćute i te ambasade, zapadne - rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje o izjavi Edite Tahiri da sledi rat ako Srbija ne prizna Kosovo.

On je podsetio da su, kada se pridružio naporima Srpske liste da verbalni delikt ili drugačiji stav i mišljenje ne bude kažnjavano kaznom zatvora, kao što je to bio slučaj sa Ivanom Todosijevićem, reagovale četiri ambasade zapadnih medalja.

- Skočile su da meni sole pamet i da me uče kako ne treba da menjam istoriju koju oni misle da su napravili, jer oni ne mogu da se saglase sa tim da neko ima drugačije mišljenje, stav. Istovremeno, te ambasade zemalja članica Evropske unije ćute kao zalivene kada nam govore da u Jasenovcu nije počinjen genocid i da su tamo bili samo radni logori, da tamo ljudi nisu ni ubijani, apsolutno ćute", rekao je Vučić, istakavši da nije reč o Račku, mestu gde je ubijeno 100 ili 1.000 ili desetine i stotine hiljada ljudi, već o 40 ljudi, za koje "mi tvrdimo da je jedan deo pripadao takozvanoj OVK, a oni da nije".

Vučić je takvo ponašanje nazvao licemerjem, koje pokazuje, prema njegovim rečima, u kakvoj se situaciji nalazimo već mnogo godina.

Predsednik Srbije je ponovio da je njegov odgovor na sve to da će Srbija da čuva mir.

- Mi ćemo da se borimo da imamo mir i da molimo one koji misle da sa nekim ratuju i da nekoga napadaju da to ne čine. Ne zato što smo strašno uplašeni, već zato što je to užasno loše za sve. I to je moja jedina molba".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Stefanovic je pravi čovek na pravom mestu. Sve pohvale za MUP Srbije !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija