• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.12.2019

09:58

PALMA IZ BEČA DOVODI JOŠ JEDNOG INVESTITORA: Austrijski Šibel u martu gradi novu fabriku u Jagodini! (FOTO)

Politika

PALMA IZ BEČA DOVODI JOŠ JEDNOG INVESTITORA: Austrijski Šibel u martu gradi novu fabriku u Jagodini! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dogovorio je sa direktorom kompanije ŠIBEL (SCHIEBEL) u Beču Klausom Šibelom, da ta kompanija koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom početkom marta počne izgradnju fabrike u industrijskoj zoni u Jagodini

- Hvala vam na poverenju što ste izabrali Jagodinu, gde ćete početkom marta graditi fabriku u kojoj će u početku raditi 20, a ukupno kada se sve završi 100 radnika - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma svom domaćinu Klausu Šibelu, direktoru kompanije ŠIBEL u Beču.

- Jagodina je industrijski centar u centralnom delu Srbije, gde pored domaćih radi i veliki broj kompanija iz inostranstva, posebno iz Italije, koje imaju tržište u celom svetu. Ono što je za Vas i sve strane investiture važno da znate je da je Srbija najstabilnija država na Balkanu i u ekonomskom i u političkom smislu, kao i da je kurs evra stabilan, što je posebno značajno za investitore koji donose pare u Srbiju i otvaraju nova radna mesta. Srbija je baza za plasman proizvoda u istočne i afričko-arapske zemlje, sa kojima naša država ima ugovore o bescarinskoj trgovini. Vaša kompanija ŠIBEL će zbog tog celokupnog privrednog ambijenta u Srbiji i tržišta koja Vam se otvaraju biti prijatno iznenađena. Za investitore iz Austrije je najvažnije što dve države, Srbija i Austrija, imaju odličnu saradnju na najvišem nivou. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku i predsednika i premijera Austrije. Za privrednike je najvažnija sigurnost kada je u pitanju njihov kapital, a sigurnost je u Srbiji - izjavio je u Beču Dragan Marković Palma.

Foto: informer.rs

Klaus Šibel je naglasio da njegova kompanija svojim proizvodima snabdeva rafinerije i nuklerane elektrane u celom svetu.

- Najviše proizvodimo aktuatore ili pretvornike. Imamo 3 partnera u Evropi i 7 u ostalom delu sveta. U našoj centralnoj kompaniji u Beču radi 120 radnika i kod nas je sve automatizovano. U narednom periodu imamo dve velike investicije, jednu u Jagodini gde počinjemo izgradnju fabrike u martu i u isto vreme ovde u Beču gradimo još jedan nov pogon na 1000 kvadrata. U Jagodini planiramo da zaposlimo ukupno 100 radnika, a na samom početku će ih biti 20. Zahvalni smo gradu Jagodini na podršci - izjavio je direktor kompanije ŠIBEL Klaus Šibel.

Foto: informer.rs

Pored Markovića, u delegaciji grada Jagodine, bili su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga Života Starčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija