• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

24.12.2019

23:45

ODLIČNE VESTI! Brnabić: Plate će rasti i u narednim godinama

Politika

ODLIČNE VESTI! Brnabić: Plate će rasti i u narednim godinama

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić istakla je večeras da su plate još niske, ali da su mnogo bolje nego što su bile, navodeći da je, na primer, plata doktora specijaliste 2012. godine bila 67.540 dinara, a danas je 96.270 dinara

- Te plate su povećane 42,5 odsto. U vreme fiskalne konsolidacije su smanjene, pa su onda dodatno povećane, tako da su kumulativno uvećane 42,5 odsto. To nije malo. Jel znate koja je ekonomska moć potrebna da se nekom poveća plata 40 ili 50 odsto? Ali, ne može Aleksandar Vučić ili Vlada da odgovara što je naša država vođena na nacin da je baš bilo briga ljude koliku platu ima doktor specijalista - kazala je Brnabićeva za RTS.

Ona ističe da su Dragan Đilas i njegova ekipa ti koji danas pričaju što ne date plate od 1.000 evra.

- Pa, čovece što ti nisi dao 1.000 evra plate, a bio si 10 godina na vlasti - upitala je premijerka.

Podsetila je da su medicinske sestre imale 2012. godine platu od 32.454 dinara, a danas 49.242 dinara, pa je povećanje za medicinske sestre i tehničare 51,7 odsto.

Najavila je da će plate kontinuirano rasti u 2020. i 2021. godini.

- Imamo realan rast na zdravim osnovama. Budžet će biti bolji i samim tim će se plate povećavati - navela je Brnabićeva.

Osvrnula se i na minimalnu cenu rade, ističići da je kontinuirano rasla od 2016. godine.

- Ona je danas preko 30.000 dinara i polako se približava minimalnoj potrošackoj korpi i treba još mnogo da raste. Nekad ljudi ne mogu da razumeju koliko je teško bilo preokrenuti taj trend u Srbiji. Minimalna plata 2008. godine je bila 159 evra, a 2013. godine je bila 177 evra. Izmedu 2008. i 2013. godine se povecala 11 odsto. Od 2013. do sada povećala se 44 odsto. To su ogromni iskoraci - kazala je premijerka.

Za to, kako ističe, morate da radite dan i noć, kao Aleksandar Vučić.

"Nema vikenda, nema praznika. Ja imam neki vikend, on čovek nema nikakav vikend", rekla je Brnabićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Више мене занима хоће ли расти КУПОВНА МОЋ ГРАЂАНА СРБИЈЕ...Сведоци смо: Плате номинално расту, али је куповна моћ становништва из дана у дан... - све мања и мања...!!

Saradžogla

pre 4 godine

Деценијама слушам јерес вести КАКО ЈЕ КОД НАС ОВО ИЛИ ОНО ЈЕФТИНИЈЕ НЕГО У ЕВРОПИ? ... А ни један лепотан из власти неће да ПОХВАЛИ ЕВРО ДРЖАВЕ у којима су плате веће за ТРИ,ПЕТ ИЛИ ДЕСЕТ ПУТА.ПС.Сећам се туризма у Лондон где је ,,ЏОНИ ВОКЕР'' био јефтинији од наше брље.Паковање било са девет флаша.Донесем кући и мојим сељацима се изланем да сам донео виски ... Бар да сам једну сакрио!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija