• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2019

09:22

VULINOV ODGOVOR NA PRIMEDBU U SKUPŠTINI ZAPUŠIO USTA HEJTERIMA: Nijedan pravoslavac nije se u džamiji digao u vazduh, vičući za Boga i Isusa!

Politika

VULINOV ODGOVOR NA PRIMEDBU U SKUPŠTINI ZAPUŠIO USTA HEJTERIMA: Nijedan pravoslavac nije se u džamiji digao u vazduh, vičući za Boga i Isusa!

Podeli vest

Poslanik Jahje Ferhatović imao primedbu što se u tekstu Strategije nacionalne bezbednosti, koja je pred poslanicima, govori o islamskom radikalizmu

Ferhatović je smatrao da bi trebalo da se govori i o toj pojavi kod drugih religija, na šta je ministar odbrane odgovorio da nije zabeležen slučaj da postoji organizovana teroristička pravoslavna grupa koja će uraditi nešto loše i da ni jedan pravoslavac nije ušao u džamiju i digao se u vazduh vičući "za Boga i Isusa".

- Dakle ne možemo da prihvatimo to izjednačavanje i ja sam siguran da vi kao obrazovan čovek koji voli svoju religiju ne može da prihvati Islamsku državu, ne može da prihvati Kalifat u Raki. To nije moguće - kazao je Aleksandar Vulin.

SRBIJI OVO AMERI I ZAPAD NEĆE OPROSTITI?! SEDAM NACIONALNIH INTERESA, nema nezavisnog Kosova, Republika Srpska, ODKB, totalna odbrana, nikad u NATO... NOVA STRATEGIJA NAŠE ZEMLJE!

Oni koji su bili u Kalifatu, u Islamskoj državi, naglasio je ministar, jesu bezbednosna pretnja više za vas nego na mene jer, kao što znate, oni se na prvom mestu obračunavaju sa muslimanima, "pa onda kada dohvate hrišćane, eto i to vrlo rado, ali na prvom mestu to rade muslimanima", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Uopšte nemam dilemu da je kontrola svih povratnika sa sirijskog ratišta od najvećeg interesa upravo za Islamsku zajednicu u našoj zemlji - kazao je Vulin.

Dodao je da što se tiče prava za pripadnike Vojske, koji se izjašnjavaju kao muslimani, za njih su obezbeđena sva prava.

- Imaju mogućnost da klanjaju, da se hrane u skladu sa svojim verskim zakonom, da u svakoj kasarni gde ih ima odgovarajući broj imaju i imama i mesto gde mogu da vrše svoje verske obrede. Tu smo veoma odgovorni i ne bih voleo da se ovo sad pretvori u raspravu o terorizmu ili o religiji, ali moram da kažem - užas Islamske države nije zabeležen nigde i ne može da se poredi sa bilo čim - rekao je ministar Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojnik

pre 4 godine

Bravo za ministra Vulina. Pripadnik sam Vojske Srbije i ovo sto covek ovde iznosi je potpuna istina. Samo islamski radikalizam i ekstremizam se manifestuju svim onim strahotama koje gledamo poslednjih decenija. S druge strane, ova vojska je omogucila svima ustavno pravo slobode versog izrazavanja. U Vojsci Srbije, rame uz rame sa pravoslavnim svestenicima SPC, sluzi i muftija i rimokatolicki svestenik. Staresine i vojnici islamske veroispovesti mogu da klanjaju u tri vojna mesdzida. Sva prava onih koji su verujuci, pa tako i muslimana, u Vojsci Srbije su propisana podzakonskim aktima koji definisu ovu oblast, a isti su veoma moderni i uskladjeni sa svetskim standardima kada se radi o verskoj sluzbi u vojsci.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Не бркајте Муслимане са ШЕЈТАНСКИМ СЛУГАМА...! Погледајте ко су савезници са Исламском државом, САД-е, Енглеска, Немачка и Француска... Они их финансирају и наоружавају...НАТО...!! Са друге стране су Русија и Иран...!! Да ли схватате поенту... Ђаволове слуге против БОГА...! Погледајте то савезништво у Сирији...Видимо поларизацију: СОТОНСКЕ СЛУГЕ и БОЖИЈЕ ПРАВДЕ. Исто је било и у Ираку и у Либији... Не изједначавајте: Шејтанске слуге са... - МУСЛИМАНИМА... НИТИ ЂАВОЉЕ СЛЕДБЕНИКЕ ( САД-е и Велика Британија, Сауди Арабија, и сл.) са Хришћанима или Муслиманима...То није добро... Онда не схватате суштину...

Trunka

pre 4 godine

Svaka cast gospodinu Vulinu! Ovakvi polupismeni poslanici kao sto je ovaj sandzaklija su navikli da uvek povlace slicne adute i skrecu paznju sa sustine. Napokon neko pismen i sa testisima da i njemu i slicnima kaze u lice ono sto svi znamo, a snebivamo se zarad multikulturalnosti i slcnih multi folirancija. Istinu u lice! Svima! Ovakvi politicari nam trebaju. Bravo za ministra!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija