• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.12.2019

14:07

VULIN: Vučić nikada ne beži od zameranja bilo kome, pa ni zapadu!

Politika

VULIN: Vučić nikada ne beži od zameranja bilo kome, pa ni zapadu!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je odgovarajući na pitranje poslanika Vojislava Šešelja kazao da ne može prihvati da Aleksandar Vučić beži od zameranja bilo kome pa ni zapadu

- Vi znate koliko je napadan, sa koliko ga strana napadaju, znate da ova ulična okupljanja nisu bez podrške zapada. Vi dobro znate da svako njegovo viđanje sa Vladimirom Putinom, Si Ðinpingom naiđe na vrlo burne reakcije zapada. Znate da je on jedini čovek u Evropi i jedini političar u ovom delu sveta koji je imao hrabrosti da kaže da neće da uvede sankcije Rusiji, koji je imao hrabrosti da kaže - da kupiću sve što mi je potrebno sa istoka, kada je u pitanju naoružanje, izlažući se time opasnosti od sankcija. Ja ne znam, možda će nam uvesti sankcije zbog svega što smo kupili. To je vrlo moguće. Šta da radimo, nismo se rukovodili time. Vi znate da je on jedini čovek koji je glasno rekao da nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji - rekao je ministar odbrane odgovarajući Šešelju.

Ministar je rekao i da mi hoćemo da sarađujemo, da učimo, radimo i da je to način da naša vojska napreduje i jedini način da naša vojska jača.

- Ne može se staviti jednakost ispred naprednjačke Vlade i onih koji su bili pre nas. Nikako. Ni u jednom ekvivalentu ne može se staviti ni na koji način znak jednakosti. Mi vodimo računa samo i jedino o srpskim interesima i takvu vojsku pravimo - rekao je Vulin.

Skrenuo je pažnju na to da do 2012. godine ruski ambasador nije ušao u Ministarstvo odbrane.

- Znate, to bi bilo podjednako ludo kao da kažete da američki ambasador nikada ne uđe u Ministarstvo odbrane. Ne možete vi ignorisati najveće svetske sile, morate razgovarati sa svakim od njih. To su radili - naveo je Vulin.

Dodao je da se sada prvi put pominje ODKB u strategijskim dokumentima gde Srbija jasno kaže da hoće saradnju sa njima i kaže da se ona već sprovodi.

- I za vaše znanje, mi smo sa ODKB-om ove godine imali dve vojne vežbe, to nikad nije bilo. Sa NATO paktom tri vojne vežbe. Sa Ruskom Federacijom 6 vojnih vežbi kao i sa SAD. Da ne govorimo o desetinama aktivnosti koje imamo bilateralno sa raznim zemljama. Sa Belorusijom ćemo iduće godine imati 36 zajedničkih aktivnosti. Belorusija ima više zajedničkih aktivnosti samo sa Rusijom, ni sa kim drugim na svetu. Nije baš da smo susedne zemlje i da smo najbliži. Govori se o političkoj orijentaciji slobodnih naroda koji se ponašaju tako. Iduće godine radujem se istorijskoj vojnoj vežbi sa Kinom, odnosno kineskom armijom. To nikad nije bilo. To govori o Kini koja nije član ni jednog vojnog bloka. To govori o promenjenom položaju naše države i naše vojske - zaključio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Niko neće uvoditi sankcije Srbiji zato što želi da štiti svoj narod i vojnu neutralnost. Baš zato da nam niko ne bi brojao sa kim smo više vežbali, ko je više ulazio u ministarstva, Vojska Srbije treba da nabavi s-400. Pa sarađujte sa kim god hoćete i koliko god hoćete. U Ministarstvo odbrane treba da ulaze samo pripadnici ministastva i snaga bezbednosti Srbije, a ne strani državljani. Vojne vežbe su nešto drugo i veoma su korisne naročito u svetlu pretnji svetskom miru i u kontekstu obuke vojnika za mirovne misije. A Vučić što svinguje, to je njegov problem. Problem njegovog karaktera. Srbija se drži isključivo istine i interesa svojih građana. Vulin je daleko čestitiji u svakom pogledu i drži se svojih principa. Zato ga Srbija poštuje. Vojska Srbije nikada nije bila opremljenija i za ponos svima.

SRBIJA POSTAJE LIDER NA BALKANU! Vulin: Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi
Politika

SRBIJA POSTAJE LIDER NA BALKANU! Vulin: Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi

Nema "balkanske unije", nju niko nikome nije ni ponudio, nema nikakvog političkog povezivanja sa Albanijom i Severnom Makedonijom i nema nikakve zamene za EU, niti bilo kakvog političkog dogovora osim potrebe da se našim privrednicima i građanima život olakša, a privređivanje učini profitabilnijim, bržim, boljim, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin pred poslanicima Skupštine Srbije

25.12.2019

17:46

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija